четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Витаминозна есенна салата +К / Vitamin bomb salad with ponzu dressing


Седмицата е почти към края си, както и силите ми да издържа на изкушението и да посегна на нещо за хапване, което още повече ще ме доближи до визията на Хъмпти-дъмпти. Може да не спазвам диети сега, но и аз като вас от време на време си давам сметка, че не може да се живее само на сладкиши и пръжки :) 
Стремя се поне в някои от дните през седмицата да хапвам лека и по-полезна храна като - яйца, риба и разбира се голямо изобилие от салати. Днес искам да ви представя може би една от най-любимите ми салати, да не кажа най-любимата, че кой знае какво ще измисля скоро. 
Харесва ми с това, че съчетава всичко, което ми е необходимо, за да се нахраня като хората, а в същото време е солена като ястие, но има сладост и като за десерт. След като хапна от нея определено не жадувам за нищо повече и се чувствам добре в кожата си. 


Определено бих я яла всеки ден, ако не ме мързеше понякога да си рендосвам зеленчуците, но затова пък си го признавам и тържествено обещавам, че сезонът на мързела свърши. 

Сега се работи на макс и го усещам с всяка фибра на тялото си. И знам, че ако не се погрижа за себе си, скоро мога да стана жертва на изтощението, затова е важно да подсиля имунната си система с подходящата храна за целта. 


Тази рецепта е точно такава, като включва в себе си бомба от витамини, а дресингът е "черешката на тортата" в случая ( не можеш да минеш без да говориш за тортите и това е) !  

Много е лесен за направа, като в него включвам и сос Понзу на Кикоман, за които създадох и тази рецепта. Публикуваха я в специална книжка с рецепти, в която може да намерите и още мои предложения. 

Но сега ще публикувам за вас и тук :  



Необходим продукти: 
1/2 средно голяма ябълка
1/2 средна глава цвекло
1/2 бр тънка зелена чушка
2-3 стръка магданоз
70 г бейби спанак
шепа орехи
1 бр. голям морков

За дресинга: 
1 с.л. сос Понзу Кикоман
1 с.л. ябълков оцет
1-2 скилидки чесън
1 с.л. олио
1 ч.л. мед


Зеленчуците се измиват и подсушават. Цвеклото и морковът се обелват и се рендосват по отделно ( за да не се оцветят едно друго) 
Ябълката се почиства от вътрешността и се реже на средно тънки резенчета,а чушката на кръгчета.
В подходяща голяма чиния на дъното се слага спанакът, а отгоре се нареждат по часовниковата стрелка на купчинки морковите, ябълките, чушките , цвеклото и магданозът. 


Залива се с дресинг от изброените продукти, които се  смесват предварително в чашка или бурканче и се разбъркват добре. Чесънът може да бъде пресован или сушен на гранули, в количество на вкус. 

Салата се завършва с поръска от орехи. разбърква се непосредствено преди консумация. 


Няма такава вкусотия, опитайте я и се убедете сами! 
Вкусна седмица, приятели! 

п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/  Само там може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



8 коментара:

  1. С какъв друг сос може да се замени сос Понзу?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Тони! Може да го замениш със соев сос Кикоман и пресен лимонов. Може да избереш и друга марка, но аз винаги избирам да е качествен продукт без гмо. Поздрави!

      Изтриване
  2. Благодаря, Люси!Ще пробвам така салатата! Току -що вечеряхме хот дог по твоята рецепта за питките. Всички са много доволни. Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тони :) Много се радвам, надавам си салата да ви хареса. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  3. Здравей, Люси! Опитах рецептата, много ми хареса - свежа и хрупкава салата! Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дени! Много се радвам, че ми писа. Напоследък и само такава салата да ям, ще ми е достатъчно. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  4. Люси,
    веднага ще спретна тази чудна салата.Облизах си пръстите още от снимките.Обичам да консумирам много салати така,че ще опитам и тази.Есента е сезон богат и пребогат на зеленчуци и пресни плодове, избор за много и страхотни салати.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лени! Ако имаше как да мога да си правя салатите предварително, така ще се радвам да ме чака такава салата всеки ден след работа. Нямаше да посягам в бързаната към други неща. Благодаря ти за оставения коментар и те прегръщам през екрана!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...