вторник, 29 октомври 2019 г.

Невероятна салата с черна леща ( белуга ) и подаръци от Кикоман / Beluga Lentil Salad with Soy sauce


Съвсем тематично с адската седмица, преди Хелоуин искам да ви представя една рецепта за салата, която ще трябва да опитате. Една от най-любимите ми салати през последните години, която съм правила с различни видове леща, но сега, в духа на предстоящия празник избрах черна леща. На тъмните й нюанси пъстрите зеленчуци сякаш греят, така че изглежда толкова пленително. И макар да се опитах да докарам оформлението й като на класическия дозатор на Кикоман, убедена съм, че може да използвате тази салата и за новогодишната трапеза. 

Ако се чудите, не съм се побъркала от прекомерна консумация на соев сос, макар да си призная го обичам с две-три идеи повече от по-рано. След като веднъж се запознаеш с голямото му разнообразие на използване, е трудно да спреш да експериментираш.

 Кикоман обаче искат да го потвърдят като ме включиха в своето предизвикателство, така че и моите последователи да получат награди.
 За целта не трябва да купувате продукта, а да направите само две лесни стъпки.  А ето какво трябва да знаете, за да се включите: 




 и
2. публикувайте като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman,  ( Снимката може да  е от моите рецепти, които ще ви представям от кампанията и разпознавате символа в оформянето на храната, символ от природата или около вас) или пък дори може да приготвите или нарисувате нещо сами, в същата форма. 

Вашите снимки и харесвания са важните в случая и с всяко едно от тези действия ви гарантират участие в томболата за наградите!



Освен това, на 21 октомври започна националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде още 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Може да се включите и в нея, за да удвоите шансовете си за награди: 



А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде храна оформена като дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка. Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувахте под същия пост. Играта ще трае 4 седмици и ще ви представя 4 подобни рецепти, за това ще имате и голям шанс да спечелете едни от наградите, които се раздават всяка седмица, ако се включите. 

Но ето и моята рецепта, която надявам се да ви вдъхнови още повече: 



Необходими продукти:
1 ч.ч леща ( аз ползвах черна леща) 
1/2 глава лук
1 бр. среден морков
2-3 бр. чушка ( зелена и червена)
1 /2 люта чушка
1/3 тиквичка
шепа бейби спанак

Подправки: 
соев сос Кикоман, ябълков оцет, олио 
млени орехи или бадеми за поръсване

Измиваме и сваряваме лещата в малко подсолена вода. след като е готова, я отцеждаме и изплакваме със студена вода. 

                         

Слагаме я в купа и прибавям към нея един рендосан морков, нарязани на ситно червена и зелена чушка и малко люта. 


Прибавяме нарязания на ситно лук ( може да е воден или да добавите и някоя и друга скилидка чесън, ако е ви пречи. Прибавете нарязаната на кубчета тиквичка и нарязаните на ивички листа бейби спанак. Овкусете всичко със соев сос, ябълков оцет и олио на вкус.

                          

Разбъркайте добре и сервирайте в чинийка, като оставете въображението да ви говори :) 
Поръсете всичко с малко млени орехи или бадеми! 


Салата е токова пъстра, вкусна, засищаща и ще се хареса и на най-капризния вкус! 


Ако и вие искате да хапнете вкусно, да се заредите с ново хоби и да си пробвате късмета, включете се в моята игра като : 1.харесате поста тук и 2.коментирате под него със снимка, вдъхновена от дозатора на Кикоман. :)

Нямам търпение да видя какво ще ми покажете! 


п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)



Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!







9 коментара:

  1. Прекраснна салата,имам въпрос може ли да я направя с червена леща?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен :) Да,мисля, че ще стане си червена леща, но тя е много по-фина и се сварява много бързо, Имай го в предвид, за да не ти се превари и да стане на каша после в салата. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  2. Ах, ти креативно момиче! Желая ти успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Катенце :) Поздрави и прегръдки сърдечни!

      Изтриване
  3. И тази салатка опитах - много цветна и вкусна! Поздрави и късмет с играта!

    ОтговорИзтриване
  4. Люси,
    черната леща Белуга е много вкусна, а салатката ти е толкова красива.Ще се възползвам от идеята, ще направя салатката даже и с кълнове от тази леща.
    Чудесни снимки си направила.Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце за подкрепата, Лени! За мен е удоволствие всеки път да видя твой коментар. Прегръдки!

      Изтриване
  5. Ох, малее, Люси, благодаря за това кулинарно изживяване. Не помня откога не съм яла нещо по вкусно, сигурно откакто последно съм сготвила нещо от блога ти! Лещата беше на промоция, за първи път взимам и си харесах твоята рецепта, естесвено. Божествено! Бъди здрава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Елена. Радвам се, че ти харесва :) поздрави сърдечни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...