понеделник, 29 юли 2019 г.

Разядка Тиросалата / Spicy Chili Cheese Dip Recipe


Не мога да преценя кога е по-трудно да се работи: лятото, когато денят е горещ от сутринта и само си представяш плаж, сладолед и излежаване или зимата, когато е мрачно и единствените ти дневни амбиции са насочени към удобното легло с пухкаво юрганче.

Сега не ми с е мисли за второто обаче, не само защото е далеч, ами и е толкова топло днес, че изживях мираж за изстудена кана с бяло вино на масата в кухнята. 
Не ми се работи, а съм захванала десет неща наведнъж, но за да се мотивирам започвам с първото, което ще ме накара да се почуствам наистина добре, а то е да изпълня нечие кулинарно желание.

Обещах да ви представя малко повече разядки този сезон и ще започна с първата от тях. Повече от ясно е, че в тези жеги не ни се готви, даже и не ни се яде нещо тежко, затова и разядките и салатките са чудесен начин да мушнем нещо в  устата, за да не умрем от глад. 




Тази разядка опитах за първи път в един от любимите си ресторантчета в Кюстендил, а съвсем наскоро видях, че и Хепи-ТУ са я аднали към менюто. Аз пак ще ви препоръчам обаче или да си я направите сами или да отскочите до Кюстендил, защото въпреки различните си вариации, тази най-много ми харесва. Толкова е свежа и лека, а може да се охлажда с дни в хладилника, с което да става само още по-вкусна.


Подгответе любимия си чипс, хлебни пръчици или просто препечени филйкики и гледайте какво става. 



Ще си оближете пръстите - буквално! Ето и самата рецепта:

Необходим продукти
400 г цедено кисело мляко
300 г ниско маслена извара
100 г сирене
2-3 бр. люти чушки -пресни ( червени и зелени)
лют сух пипер
олио/ зехтин

Хляб или чипс за поднасяне


Чак не знам защо си правих труда да снимам стъпка по стъпка, като то има само една стъпка. В купа просто смесете цеденото мляко, изварата и сиренето.


Аз избрах цветни люти чушки, за да бъде по-пъстра на външен вид. Сиренето го прибавяме като сол, защото останалите елементи са безсолни, но може да да добавите още, ако ви е безсолно (или сирене, или сол).

 За по-свеж вкус, може да прибавите и няколко капки пресен лимонов сок, а за обратното - някоя и друга скилидка чесън. Аз използвам чеснов пипер за по-умерен аромат, че не е много добра идея, ако ще мезите с приятели или пък по-специални приятели :)


Оставяме разядката да престои малко в хладилника, за да се олюти, като до колко ще стане това, зависи от това колко са ви люти чушлетата. 
Моите не бях кой знае какво, затова я поднесох с пръска от още лют пипер и хубав зехтин. 


Ох, точно от това имах нужда тези дни!
 Надявам се и вие и да съм била полезна :) 

Усмихната седмица, приятели! 



п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!




1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...