понеделник, 18 март 2019 г.

Пиле "Хавай" ( Кето) / Hawaiian-Style Chicken ( Keto Diet Recipe)


Днес ви представям една рецепта, която е чудесна по всички параграфи! Освен, че ми е много любима и често прибягвам към нея когато искам да си сготвя нещо бързо и вкусно за вечеря, тя е и по желание на мой читатели, а аз, както знаете, с голямо желание ги изпълнявам :) 

Пиле по хавайски има много вариации, но аз ще ви представя вариант, който се хапваше в Германия, тъй като там се научих да го ям и там го обикнах. Първоначално ми беше малко странна комбинацията на ананас с месо, но истината е, че дава една лека сладост, но най-вече аромат и сочност, която ти изпълва устата, а в рецептата има достатъчно месо и кашкавал за да може в устата ти да засвири една симфония от вкусове толкава звучно, че започваш да си тананикаш докато дъвчеш.

Рецептата е  също подходяща за кето диетата, а някои от вас поискаха да ви представя и такива рецепта. Поискахте повече бързи и лесни, чуждестранни, кето рецепти и с месо, затова аз ви представям една, която има всичко във себе си, плюс изпълнявам желание на определен читател. Ех, ама че съм добра. Ако не бях нямаше да съм номиниарана в пет категории тази година в награди на Блоговодител, а те са точно за такъв вид рецепти. Ето ги и тях:

Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” -     https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/ 
Категория “Бързо и вкусно” -      https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” -    https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/

Моля, отделете една-две минути и гласувайте за мен, а пък аз цяла година ще отделям време да изпълнявам кулинарните ви желания. Ето как да го направите:

Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) . 
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.

Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".

Благодаря на всеки, който ще го направи!

А ето и рецептата:
Около 500 г пилешко филе
Около 250 г кашкавал
4 бр. слайс шунка
4 бр. шайби ананас
сол / черен пипер
2 домата

За гарнитура: 
варени броколи

Рецептата е супер бърза и лесна и ще се убедите в това. Аз взимам една голяма пеперуда пилешко филе и я разделяме на четири що-годе равни части. Начуквам леко месото и подправям със сол и пипер.


Слагам ги в тавичка с хартия, а върху всяко филе слагам по една шайба ананас, а отгоре шунката.


Завършвам с рендосан кашкавал - колкото повече- толкова повече.


Пъхам да се пече на 180 градуса за около половин час, макар ястието да сват много по-бързо - почти щом кашкавалът се позапече добре.


 Ако сте начукали месото добре, пилешкото ще се изпече доста бързо. 


Гарнирах ястието с малко бланширано броколи и резанки домат, като доматите се поднасят върху кашкавала, а като режем от месото се стараем да минем през всички пластове. 


Все едно ядеш пица, но без чувство за вина! 

Опитайте и вие! 

А за още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/
Усмихнати почивни дни, приятели <3

П.п. Гласувайте, моля!



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!

2 коментара:

  1. Много исках да гласувам за теб,но нещо все не се получава страхотна си ще опитам по късно пак да гласувам за теб! Благодаря за нещата който твориш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Деси! Благодаря ти много за желанието да ме подкрепиш и ще се радвам ако успееш да го направиш, тъй като всеки глас е от значение. Може да ми пишеше да ми кажеш какъв е проблема или да отнесеш въпроса към Блоговодител, сигурна съм, че ще се опитата да те насочат с възможности за решаването му. Благодаря ти още веднъж за думите и подкрепата!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...