петък, 15 март 2019 г.

Направи си сам: Италианска декоративна захар за козунаци / DIY : Granulated Sugar for decorations



След като ви представих рецептата за тези изкусителни козунаци, които много от вас направиха и се убедиха, че конците са талкова много, че цели прежди можем да си направим, е време да ви представя и рецептата за декоративната захар, с която ги поръсих. 
Знаете, че по принцип козунаците се ръсят със захар - къде дребна, къде ситна, но има една специфична, декоративна, която седи много по-красиво и снежно бяла, въпреки изпичането.


 Виждаме я предимно върху традиционните италиански козунаци, а сега ще ви покажа и как да си я направите сами. Много е лесно и става за нула време, като може да я моделирате по различни начини.


 Днес ще съм бърза и няма да ви говоря много, защото знам, че този уикенд много от вас ще искат да направят пробни рецепти за Великден и ви трябва цялата необходима информация, възможно най-сбито. Само преди това ще ви помоля да отделите няколко минути да гласувате за мен в наградите на Блоговодител, където съм номинирана в следните категории:



Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” -     https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/ 
Категория “Бързо и вкусно” -      https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” -    https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/

Това е и най-важното събитие за мен за годината и вярвам, че ако съм ви била полезна и приятна през годината, ще го направите за мен :) 
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) . 
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.


Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".

Благодаря на всеки, който ще го направи!   

А ето и рецептата:
3 с.л. захар
1 с.л. брашно
няколко капки вода

Смесваме захарта и брашното в купичка или чашка. Добавяме няколко капки вода, така че да получим нещо като лепкава паста, но да се събира на топка ето така:


Прехвърляме я върху плота, а на него сме поръсили малко брашно и почваме да я раздробяваме така, че да става на малки парченца. 


Може да я направите и на фитили и да я нарежете като шоколадови пръчици или просто да я роните, както направих аз.
Оставате я да изсъхне на стайна температура и е готова.
Може да я съхранявате в бурканчета или да направите различни цветове. Много е лесна, трайна и подходяща за всякакви сладкарски изделия :) 


Надявам се днешната рецепта да ви е дала още повече идеи как може да ви бъде полезна и да създадете едни наистина прекрасни козунаци тази година :)

А за още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/

Усмихнати почивни дни, приятели <3

П.п. Гласувайте, моля!



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!


6 коментара:

  1. Много интересна захар за козунак Люси.Не съм правила подобна, но тази година може да опитам.Благодаря за чудесната идея.
    Поздрави и успешен ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лени! наистина е много хубава! Струва си да опиташ :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Поправили сте рецептата, но нямаше нужда да триете коментара ми 😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Непознат! Никой не ви е трил коментар, те се публикуват след одобрение и сега виждам и двата ви коментара наведнъж, които публикувам както се вижда. Не съм пипала нищо по рецептата, откакто съм я пуснала и се чудя от къде ви идва солта, като няма такава в рецептата? Случва се от време на време някой прибързано да ми приписва собствените си грешки, но чак да ме обвинява в "прикриване" на мои такива, си е нещо ново. Прощавам ви, но вина нямам!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...