петък, 8 март 2019 г.

Мека шоколадова торта с мини кроасани за Деня на жената 8 -ми март / Chocolate Cake with mini Croissants with Spumante cream



Честит осми март, скъпи дами!

Честит осми март, мамо, сестричке, скъпа приятелко, която ме четеш от телефона или екрана на компютъра! Бъди жива, здрава, обичана, красива и щастлива! Бъди успешна и уважавана, ценена и нека силата, разумът и амбицията ти, срещат само възхищение. Обичай силно и раздавай енергията, която носиш в себе си на света, защото чрез женската ласка и обич той става по-красиво място за живеене.

Нека с всяка година ставаме по-можещи, по-уверени и смели, а успехите ни да ни следват във всяка сфера на живота, без да се налага да жертваме едното за сметка на другото. Нека животът ни среща с достойни за обич и уважение мъже ( или жени, no judgment), с които заедно да променим света към по-добро място за живеене.

Вярвам, че жените крият в себе си необикновена енергия, която може да преобърне хода на историята, стига да имат смелостта да вземат нещата в свои ръце. Вярвам в тяхната преценка, съпричастност, съчувствие и разум. Смятам, че връзката между дамите често е жертва на клишета и страхове, провокирани от социални стереотипи и макар и неволно, понякога биваме повлияни от тях. Конкуренцията във всички звена на живота ни винаги ще я има - дали  в романтичен план, дали в професионален, на това над което можем да работим е нашето собствено развитие, чест, достойнство и разбира се да доказваме, че действията  ни са повлияни след внимателно обмисляне, а не просто емоционален изблик, както често ни приписват. Ето защо, тази година реших да дам пример със себе си, с нещо, което ние жените би трябвало да го правим по-често.



Ще направя бърз обзор за свършената работа от мен в професионален план, защото само ще мога да си дам кредит за усилията, които полагам ежедневно да бъда добра в това, което правя. Това, са и причините, заради, които вярвам, че трябва да спечеля на тазгодишните наградите на Блоговодител, за които съм номинирана в пет категории ( „Гозбите на баба”, “Крилце или Кълка”, “Бързо и вкусно”, “ Жител на света", "Топло от фурната"):

 -за една година съм увеличила почти двойно съдържанието и броя на публикуваните рецепти, като всяка рецепта включва в себе си авторски текст и уникално съдържание за развитието на една интернет платформа.

-обхванала съм двойно повече обем от разнообразие на рецепти, като голяма част от тях бяха поискани от читателите на блога - повече бързи и лесни рецепти, интересни рецепти и истории от света на кулинарията и различни места по света, повече здравословни рецепти, безглуенови рецепти, рецепти с месо,  забравени рецепти от едно време, като нито за миг не пострадаха все така завидната бройка от десерти

-все по-голяма част от рецептите за тортите са авторски

-всяка година работя по подобряването на функционалността на блога :  изваждане нови, отделни категории, визуална представителност, коригиране на старо и не толкова добро съдържание, работа върху бъдещи аспекти за подобряване на качеството, без професионална помощ, а с часове денонощно ровене в нета за проучване на подходящи методи

-създаването на някои оригинални практики, които бяха прегърнати  в последствие и от други блогъри като например : апела в края на публикациите, с цел популяризиране не съдържанието или създаването на албуми със снимки на творения от читателите, като по този начин стимулирам връзката на блогъра с аудиторията му; популяризирането на представянето на рецепти стъпка по стъпка:




-снимките на читателите, появяващи се в пощата ми, но и на страниците на многобройните кулинарни групи показва, че тези рецепти се правят наистина, а не служат само за възхищение. Означава, че са достъпни, точни и разбираеми и че блогът има  успешен стил за понасяне на информацията. 

-коректно представяне на рекламираните от мен продукти, като изборът за тях е вследствие на отговорна селекция от моя страна, тъй като ползвам продуктите им в ежедневието си и смятам, че ще бъдат от полза и на моите читатели

-стартирането и развитието на инстаграм акуант, на който да се приставят различни аспекти 
от живота на блогъра - рецепти в момент на готвене, бъдещо кулинарно и  лично съдържание, касаещо преживявания, продукти и моменти за вдъхновение

-поддържането на същата постоянна връзка с читателите на блога чрез старание за бързо отговаряне на запитвания, коментари и всякакви спешни "кулинарни " случаи :) 

И всичко това, в годината когато ми се наложи да направя най-голямата промяна в живота ми досега, търсейки жилище, намествайки стара фурна за вграждане върху стол, в почти празния апартамент, и преносими котлони върху стара печка на дърва и въглища.

Без скъпо фотографско оборудване, а само с един фотоапарат покрит с три пласта брашно, компютър, който гасне през минута и огромното желание да покажа, че мога да се справя и отново да постигна повече от миналата година. Да бъда по-добра и да не позволявам на негативните лични преживявания, да повлияват на качеството на това, което правя най-добре. Да готвя! Да споделям! Да вдъхновявам! Да ви радвам!




Затова смятам, че заслужавам вашите гласове - защото работих неуморно и реших да дам всичко от себе си да превърна деня на човека отсреща, в монитора, в по-красив и усмихнат. Затова и смятам,че сега мога да поискам същото от вас, като гласувате за мен. Ще се радвам, ако всеки тази година отдели няколко минути да помогне на някого другиго да постигне успех!!

Надявам се в деня на жената все повече дами да застават една зад друга, все повече хора да подкрепят работещите и позитивни хора и да бъдем самите ние пример за другите. 

Споделих тази своя история и се надявам да ви заредя, мотивирам и да ви накарам да се гордеете със своите постижения - от тези в училище, работата, през тези в кухнята, до тези които заспиват до вас - деца и половинки :)

Честит празник!



Необходими продукти:

4 бр. кроасани с вкус на шампанско (по 65 г единия)
1 голям пакет мини кроасани с вкус на шампанско ( 185 г)
2 пак. шоколадов пудинг
1 литър прясно мляко
200 г тъмен шоколад
150 г масло
2 яйца
8 с.л. захар

За украса: 
сметана, 
шоколадов ганаш,
какао,
 плодове, 
цветя


Продуктите са за торта с диаметър 24 см, като се постарах да снимам продуктите, които съм полазвала, макар да не е реклама, но често ме питате с какво точно съм готвила, та този път си направих труда и да ги снимам.

Големите кросани,а ко мога да ги нарека така, са от Кауфланд, с вкус на шампанско. Мини кроасаните също с този вкус - голям пакет. 

                             

Шоколадите, с които приготвям обикновено ганаш са тези, изгодни като цена, от Биллата или Кауфланд, като ползвам по един от всеки вид, за да мога да ви ги снимам :) 


И започваме: Нарязвам кросаните на филийки. В купа разбивам съдържанието на пакетчетата пудинг, които в моя случай бяха Пудинг Премиум шоколад с кокос на Др. Йоткер( много исках да го опитам), с част от прясното мляко както е на опаковката.
Другата част от млякото слагам на колона да заври, заедно със захарта.

                             

Исках да обогатя крема и му прибавих две разбити яйца, но вие може да си направите домашен яйчен крем с какао като цяло. Аз просто си умирах от любопитство да опитам тези пудинги. Исках обаче да постигна такъв вкус, че да не познаеш, че е от готов микс, затова му добавих още вкусотии. След като млякото тръгна да завира, прибавих какао-яйчената смес на тънка струйка, като бърках енергично с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти. Още горещ, към него прибавих начупения шоколад и го оставих напълно да се разтопи и поеме в крема, като разбърквах от време на време.


Накрая прибавих и маслото, като получих супер наситен и плътен шоколадов крем!

Време е да сглобим тортата :) 

 

Нареждам половината нарязани на филийки кроасани на дъното на формата. Отгоре изсипвам около една втора от крема.


Върху него нареждам мини кроасаните, а върху тях останалата част от крема, без малко. Нареждам останалите ни филийки от големите кроасани и завършвам с малката ( останала ни) част от крема, така че да изравня блата добре и да покрият добре сухите части на тортата. Оставям тортата да изстина и стегне, може и на стайна температура ( ако е хладно :) ) за една вечер, 


 На следващата сутрин извадих тортата от формата и измазах с пласт бита сметана - разбих около 300 мл. С клечка за зъби или дървен шиш за месо, скицирах картинката, която исках да постигна като краен резултат, а след това с леко разтопен ганаш и шприц с тънък накрайник очертах и финализирах рисунката. Скицирайки го предварително с клечка, може да коригирате и заглаждате някои част на изображението преди да се наложи да рисувате с ганаша ;) 


Останалата разбита сметана смесих с малко тъмно какао, правих го на око, и шприцовах розички и завъртулки, така че да имитират коса. 
"Подсилих" някои от елементите с още завъртулки от шоколадов ганаш. За устните може да използвате някакво малиново желе или сладко, а украсата в косата бе от ягоди и рози ;) 


Тортата е една от най-хубавите, които съм правила и знам, че може да ви се струва, че го казвам честно, но когато нещо е хубаво, е хубаво. малко торти правя втори път, но тази ще правя отново днес за прошки., Става бързо, без печене е, а усещането в комбинацията от кремовете, и пухкавите хапки от мини кроасани с крем-шампанско я въздигат направо на божествено равнище. 
Не се притеснявайте за диетата поне в един ден от годината, защото ако днес не се почерпим, то кога. :) 

Не може торта с шампанско да не гарнирам с някое прекрасно пенливо вино и този път отново се спрях на това Просеко. Наистина ме впечатли толкова лекия му плодове вкус, че съм сигурна и че дори и тези от вас, които не обичта алкохол, е успеят да му се насладят. Напомням ви, че ако за целия месец март направите поръчка от онлайн магазина Вера Италия и впишете код "Люси" в полето за коментар, участвате в томбола за сладък сервиз за кафе. Вижте повече тук.

Аз ви оставям, защото знам, че ви очаква много красив ден пред вас и надявам се съм допринесла за малка част от това.  на изпроводяк си призовавам ви да подкрепите една скъсваща си от работа гъзето дама в мое лице на  https://kulinarninagradi.com

и ме последвайте в моя инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova , където ще ви споделям малко превю какво още се готви у дома, преди да се появи в блога ;) 



Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!





8 коментара:

  1. Честит Празник,Люси!Прекрасна торта,още по-прекрасен пост!Желая ти да си винаги така идейна,позитивна и зареждаща!Бъди обичана,щастлива и усмихната!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от все сърце, Евгения <3 Прегръдки!

      Изтриване
  2. Честит осми март Люси ! Прекрасна торта за чудесен празник.Възхищавам се на всичко, което представяш, за идеите и още повече за тяхната реализация.Прекрасна публикация .Здраве и успехи за напред ти желая .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от все сърце, Елена! Възхищавам се на добрината и красивото ти сърце! Прегръдки!

      Изтриване
  3. Честит празник,мила приятелко! Бъди ви винаги така красива и нежна,изобретателна,успешна,много здрава,щастлива и обичана!!! Безкрайно се радвам,че те познавам!!!Животът е по-хубав с такъв подарък от съдбата като теб!Тортата е една от най-красивите ти тортички!;)Уникална си,няма да се уморя да го повтарям;), както и това колко много те ценя и обичам!;)Бъди щастлива, мила Люси! Прегръдки от Сърдечко;)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит празник и на теб, слънце! Изпращам ти най-прекрасните пожелания на света и хиляди въздушни целувки, които да те пляскат по лицето, когато за миг дори забравиш колко си прекрасна!

      Изтриване
  4. Здравей,Люси! Искам да попитам как сметаната остава толкова гладка и не се напуква? Скоро правих торта измазана със сметана и след това декорирана и до следващия ден на места имаше пропукано :( Каква марка сметана използваш ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Борсилава. Да, ако я държиш в хладилника изсъхва разбира се, но аз винаги я измазвам с пласт сметана, преди да почна да я декорирам и затова е винаги гладка наново. Може да ползваш и други глазури на база с желатин например или да желираш сметани, като наквасената например и тогава също ще се запази гладка :) Ако е по-дебел пласта по-трудно се напуква, но да, със сметаната го има този проблем ;) Аз ползвам най-различни сметани, не мога да кажа дали някоя е по-специално различна от друга. Поздрави и усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...