вторник, 25 септември 2018 г.

Салата от печени чушки и царевица / Roasted peppers and corn salad


Не знам за вас, но колкото повече почивни дни имам, толкова повече не ми се работи. Не, че моите бяха много почивни де! Вчера цял ден правих лютеница и торта, а след това чистена на жилището за разнообразие и "релакс", последващо от всички останали процедури за спретване и на собственото ми тяло, като все още не мога да преценя кое от двете имаше по-голяма нужда от поддръжка и ремонт. Може би защото ръцете ми бяха боядисани от неспирната работа със зарзавати напоследък, като в събота пък се цаних да пека чушки на село. Както се казва, истинската жена в Българя, на есен мирише на печени чушки! Така че къде да бягам от тия титли?! 
Но всичко си има своя чар. Не само, че баба ни изюрка да идем още в чест и половина сутринта, защото нали тя става по-рано и от ранните петли, но пък и всички роднини щяха да се изредят същия ден да си вършат работа, та да не се пречкаме на огнището. 

Получи се доста забавно накрая, защото докато си пекох чушките на горящата ламарина успявах да наблюдавам интересната динамика между баба Дара и баба Марга, които все така приятелски се "клъвват" от време на време, помагайки си. Вуйчо и вуйна ми също бяха дошли да прекарат уикенда консервирайки емоциите си в бурканчета за зимата, и точно тогава вуйна ми даде рецептата за мързеливата лютеница, която ще ви споделя тези дни. Дали защото огнището ме напече много, но реших да си я правя у дома, което опредено превърна почивния ми понеделник в нещо съвсем различно. 

Та така минаха моите почивни  дни, затова пък в хладилника си имах доволно количество вкусни, ароматни, месести, печени, червени чушки, които само чакаха да се превърнат в нещо изкусително. Тъй като бях достатъчно скапана от работа, не ми бе до готвене, та реших да се спра на тази апетитна салата с царевица, печени чушки и яйце, която прекрасната Анита Митева ни предложи не отдавана във фейсбук. Оттогава й се точа ( на салата, не на Анита :)) и най-сетне й се насладих. Ако и вие искате да го направите вижте рецептата:

Необходими продукти:
9 бр. червени печени чушки 
1/2 консерва царевица
4 стръкчета магданоз
2-3 скилидки чесън
70 г краве сирене
1 бр. варено яйце
сол/ олио

Обелваме и нарязваме чушките на средно големи парчета. 


Нарязваме чесъна и магданоза на ситно.


В подходящ съд слагаме всички съставки, като сложих сиренето на дребни купчета, но вие може да предпочетете да е мачкано. Разбъркваме добре и овкусяваме със сол и олио.


Прехвърляме в подходяща чиния и украсяваме с вареното яйце и още малко магданоз.

Да ви е сладко! :) 




Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


2 коментара:

  1. Люси, изкуши ме с тази салата, та още на закуска бих си я поръчала:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна и много вкусна салата Люси.Интересно есенно предложение.Много обичам млечна царевица, а в съчетание с печени пиперки ще е още по - вкусна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...