сряда, 25 юли 2018 г.

Бързи италиански сладки / Easy italian biscuits


Гледайки поредната прогноза за предстоящите дни определено бъдещето ни не е безоблачно. То не са дъждове, бури, гръмотевици. Този Емо Чолаков ако скоро не ни сервира няколко слънчеви дни ще стане най- низвергнатият човек в страната и дори чувството му за хумор няма да го спаси. 

Предполагам на много от вас тепърва престоят и отпуските я по морето, я по планината, но то никъде няма да има суша. Почваме да прибайваме и да пуснем някое петохлебие в църквата за по-слънчев август, че някаква мерки трябва да се вземат.


Така и така съм затворена болна у дома, така и така вали навън, реших, че нямам много сили да готвя големи и пищни ястия и десерти. Нямаше да откажа обаче няколко домашни бисквитки с чая или кафето, които да топвам в горещата течност. 
Така ми попаднма тези рецепта от един италиански сайт и тъй като продуктите и са изключитлно неангажиращи и всеки ги има у дома, не мислих много по въпроса. 

Извадих набързо продуктите и оставих миксера да свърши по-голяма работа. Хвърляйки по едно око на сериала на компютъра и едно през прозореца навън дали още вали, си оформях една по една сладките, а фурната загряваше. Бързо пъхнах първата тава в печката, а не след дълго у дома се разнесе онзи неописуем аромат на домашно печиво, захар и ванилия.
Ех, какъв уют се създаде само. Още една тава, хайде още една, и разнообразието от различни по украса и вкус сладки. Напълних стъклените буркани, придърпах една чинийка с микс от всички разновидности и се пльоснах пак на лежанката ( на дивана, не се бъркайте с тази от фитнеса, разбира се)


Не мога да определям времето, но мога определям как да си прекарвам времето. В този случай..беше много, много добре :) 
Ако и вие търсите нещо вкусно, лесно и бързо, което да имате под ръка, опитайте тази вкусни сладки. а ето и рецептата: 

Необходими продукти:
1/2 пакетче бакпулвер ( или 1 ч.л. сода)
40 мл прясно мляко ( или айран)
160 г захар
110 г масло
щипка сол
2 яйца
1 ванилия


Рецептата предлага много възможности за експериментиране, като ори може да замените маслото с олио. Аз обаче обичам уханието на масло, пък и с сладките стават много по-меки. 
Слагаме в купата на миксера яйцата и захарта и ги пускаме да се разбиват. През това време в купа си пресяваме около 500 г брашно, прибавяме бакпулвера / содата и ванилията, ако е на прах.

                     

Нарязваме маслото на кубчета и загряваме за няколко секунда в микровълновата. Не целим да е разтопено съвсем, а по-скоро меко и част от него течно.
Прибавяме първо млякото към яйчената смес,

                     

а след това продължавайки да разбиваме, но този път с накрайник за тесто, започваме да прибавяме от брашното, след това маслото и накрая останала част от брашното.
Тестото става меко, но не е лепнещо.

                       

Откъсваме си части от него и го оформяме по-желание : като бишкоти, кръгли или друга форма.  Аз се спрях на бишкотената, като ги направих и по-тънки, тъй като исках повече бройки.

                           

Част от тях оставих чисти, други поръсих със захар преди печене, а трети поръсих със захар и филирани бадеми.

                       

Печем сладките на 180 градуса за около 20 минути или докато порозовеят, тъй като в зависимост от дебелината им ще се изпекат за различно време.


След изпичането им украсих някои от шоколадов ганаш и още бадеми, така че да имам още по-голямо разнообразие на вкусове.


Мога да ви кажа, че и съвсем семплите са достатъчно вкусни и сладки. Може да ги обогатите освен с ванилия, с лимонови корички или някакъв друг аромат.
 Рецептата бързо ми стана любима, защото въпреки липсата на сили, успяха да станат чудесни още от първия път.
А сега ви каня да се почерпите, има за всички! 
Усмихната седмица, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


8 коментара:

  1. Идвам да ти правя компания, Люси:) възстановявай се бързо. За мен от тези с шоколад, моля:). Обичам начинът на представяне на рецептите ти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате :) Почерпи се с които поискаш. Поздрави и много усмивки!

      Изтриване
  2. Здравейте и благодаря за рецептата !Бисквитите станаха страхотни и са на вкус точно каквито си представях!Следвах точно количествата, които сте дали, но имах друг тип брашно (405) и от него се наложи да сложа малко повече от 500 грама, за да се получи описаната консистенция на тестото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Петя :) радвам се, че са ти харесали и бързо си съобразила рецептата с твоите продукти. Стремя се да давам възможно най-точни продукти, но понякога и снимките помагат за ориентир какво целим като краен резултат. Поздрави най-сърдечни!

      Изтриване
  3. Браво, изглеждат прекрасно. Как направихте тези идеални формички? При първа възможност ще ги направя . Ще опитам да заменя половината брашно с пълнозърнесто или с овесени ядки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря. Първо ги правя на еднакви по големина фитили, а после ги минавах леко с точилката дооформях с пръсти. Ще се радвам да споделите и вие впечатления от рецептата :) поздрави!

      Изтриване
  4. Здравейте ,това ли са италианските бисквити прицели?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не, тези са по-различни. Предполагам, че питате за таралите :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...