понеделник, 16 април 2018 г.

Руло "Стефани" / Meat Roll "Stephanie"


След Великден най-актуалните рецепти за козуначените торти и руло "Стефани"! След като вече ви предложих първата, реших, че е време и в моя блог да се намърда рецепта за това вкусно руло, което признавам си рядко правя. И тя като други, е от рецептите на мама и ако не го прави тя, не го ям. Тази година обаче, реших, че съм готова да се опитам да спазя дословно инструкциите на поне една рецепта в живота си и това ще рецептата за руло "Стефани" на мама.

Сигурно й затормозих съботата, като взимах толкова подробни напътствия по телефона, записвайки ги в тефтера. Считайте, накарах я да стане от леглото, да извади рулетка и да ми каже точно колко голямо го прави, защото не обичам рула, които са супер тегави и дебели или такива, които се разпадат.

Рулото на мама винаги е супер сочно, може би защото слага и кашкавал, прави идеалните по големина резанки, не слага цяло яйце, не го блъска с ненужни подправки и го гарнира с най-златните и вкусни картофи на света. 
Ако и у вас все още се намират варени яйца, а тази седмица искате да си хапнете вкусно ястие за седмична вечеря, препоръчвам ви да опитате тази рецепта, която няма да ви подведе! 


Актуализация 2019-та година: Преди да премина към рецептата обаче, искам отново да ви помоля да ми дадете още повече стимул да ви представям винаги добри, изпитани и интересни рецепти, като гласувате за мен в тазгодишните награди на Блоговодител. 
Номинирана съм в пет категории:
Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” -     https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/ 
Категория “Бързо и вкусно” -      https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” -    https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/

Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) . 
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.

Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".

Благодаря на всеки, който ще го направи!


Необходими продукти:
За месото:
Около 500 г кайма
2 глави лук
1 бр. яйце
100 г кашкавал
3 с.л. галета
сол/ черен пипер
За плънката:
3-4 бр. варени яйца
1 морков
2 кислеки краставички
1 червена чушка

Най-вкусна е каймата, когато престои повече време със съставките, затова може да я забъркате от предната вечер или няколко часа преди това ( Например сутрин, преди да тръгнете за работа)
Слагам каймата в купа и прибавям рендосания кромид, стрит леко със сол, за да пусне повече сок и аромат. Хубаво е лукът да е рендосан, за да се меси по-лесно с каймата и рулото да има нежна структура. Овкусявам с черен пипер на вкус, прибавям яйцето, галетата и нарязания на малки кубчета кашкавал. Той ще се стопи по време на печене и ще сплоти каймата, правейки я още по-вкусна и сочна.
Готовата кайма пъхам в хладилника да отлежи.


Самото оформяне на рулото правя върху разрязана на две найлонова торбичка или стреч фолио, което ще ми помага да го завия добре.
Разпределям каймата на правоъгълник. Слагам разрязаните наполовина яйца на два сантиметра над долния край на рулото, а отстрани - пръчици морков, чушка и кисела краставичка. 


Завивам с помощта на фолиото, като оформям на салам и затягам от двата края, така че рулото да се запечати. Прибирам в хладилника, докато си обеля картофите за гарнитура и ги поставя в тавичката.

 Може да ги сложите отстрани на рулото или под него, като само ги овкусявам с подправки и слагам малко вода. Слагам рулото, като обезателно му правя няколко дупки отгоре с дървен шиш, за да не се разцепи при печене.


 Пъхам да се пече на 200 градуса, докато водата заври, а след това намалявам на 170-180 и пека до готовност. ( Около 40 минути)


 Голяма вкусотия стана! 
Опитайте и вие!

А за още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 

П.п. Гласувайте, моля!


 Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


6 коментара:

  1. Люси,
    чудесно руло Стефани.Не съм правила много отдавна, но ще направя скоро.Чудесно и много лесно, а толкова красиво изглежда.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Лени! И аз вече правя по-рядко,но като ми се дояде такова, няма да го заменя с друго- то си е класика! Благодаря ти, че се отби :)

      Изтриване
  2. Супер. Ще го пробвам скоро. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...