сряда, 15 февруари 2017 г.

Пиле "Жулиен" в питка / "Julien Chicken" with cream, cheese and mushrooms in a bread


Който и каквото да е празнувал вчера, надявам се сте добре, браво и догодина пак :) По една или друга прчина ми се струва, че днес ще сте доста гладни, кой от пиянски глад, кой от изтощение ;) 

Аз, като духът от тенджерата се появявам с моята магическа дървена лъжица и ви представям едно ястие, което ще си накара да се радвате, че сте живи след снощи, колкото и невъзможно да ви се струва това сега.



Знам, че всеки си има свое лекарство срещу мухмурлука, но всеки знае, че няма нищо по-хуаво от една вкусна, по-тежичкиа храна, която сякаш да попие всички "тъмни сили", които вилнеят в тялото в този момент.

Аз ви представям не само такова, но и идеалната вечеря, обяд, а защо не и закуска за днес - пиле "Жулиен" , запечено в питка. 
Не само, че е много лесно за приготвяне и хапване като сандвич, което особено много ще се хареса на децата у дома :) 


Вече съм ви представяла рецептата за пиле "Жулиен" подробно тук, но сега ще обобщя и ще ви покажа какво още може да напарвите :  

Необходими продукти:
4-5 броя питки
1бр. пилешки гърди ( пеперуда)
100 г топено сирене с гъби
1 1/2 ч.ч. сметана за готвене
1 шепа дребни гъби печурки
3-4 кисели краставички
100 г кашкавал
черен пипер/ сол
магданоз за поръсване
олио


Нарязвам пилешкото на хапки. Запържвам до златисто в малко мазнина, овкусявам със сол. Добавям шепа дребни гъби и запържвам отново. 


След като гъбите  се запържат до светло кафяво, доливам течната сметана. Веднага след това прибавям и топеното сирене, като обичам да ползвам натурално или такова овкусено с шунка или гъби, ако не съм имала такива за рецептата. Разбърквам за да може хубаво да се разтвори в сметаната, като намалям температурата на котлона на средна. Ако сосът се сгъсти прекалено, добавете малко топла вода. 

                      
 След като ястието покъкри няколко минути, прибавям нарязаните на средни по големина парченца кисели краставички и овкусявам с млян черен пипер. 



Оставям ястието на страна и се захващам с питките. Аз използвах различни по форма хлебчета - като важното е да отрежем капаче, а после да ги издълбаем: 

                    

 Пълним ги с пилешкото, 

 

а след това поръсваме щедрос  рендосания кашкавал.


Слагам ги да се запекат в предарително загрята фурна, а до тях капаците, докато кашкавалът се разтопи и запече до степен, която вие обичате - необходими са няколко минути.


 Това ястие наистина е много бързо за приготвяне и може да го напарвите без особено голяма подготовка, а пък вкусът е нещо, което наистина ще ви пристрасти.



 Ако не искате да боравите с прибори, преорчъвам ви да се спрете на по-малките питки,


като ви обещавам, изключително чисти чинии след това.
Хубавото на тези сандвичи е, че дори и ако останат (на мен ми остана един), после е иделана следобедна закуска и е вкусен дори студен, което не може да се каже за всяка храна.
Но пъвро, насладете му се точно така , както трябва - горещ, с плътнатен ароматен сос от сметана и топено сирене и вкусните парченца месо.
ММММмммм!
Няма да съжалявате!


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

2 коментара:

  1. :)Голяма скица си, Люси! Тук не само хапвам вкусно, ами и се зареждам с добро настроение! Благодаря ти за усмивките! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Chicken Julienne :D, освен това месото, гъбите, краставичките се натязват на жулиени, не на хапки

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...