понеделник, 18 април 2016 г.

Пиле Капрезе / Caprese Chicken Recipe


Хубавото на този понеделник е, че е почти към края си! И затова и вече започнах да се замислям какво да ви предложа за бърза и лесна вечеря, която да спретнете, щом се приберете у дома. Веднага се сетих за това супер бързо, вкусно пиле "капрезе", което приготвих преди около две седмици (не се притеснявайте, не го пазя от тогава ;)) Най-сетне успях да го вмъкна между великденските рецепти, с които ще ви засипвам и тази седмица. Но рано или късно трябва да успея да ги публикувам преди празниците, тъй като тогава няма да седна пред компютъра и пари да ми дават за това. (Добре де, зависи за каква сума говорим ...не съм чак пък толкова забогатяла) 


И така, да се върнем на тази рецепта, която ме вдъхнови да си направя мой вариант, в къде-къде по-скромни количества, но пък вкусът беше невероятен. Обожавам италианска кухня по това време на годината!  


И така, ето и самата рецепта, в моите скромни количества или използвайте оригиналната, за по-голям грамаж:
Необходими продукти: 
1 бр. пилешки гърди (1/2 пеперуда) 
100 г моцарела
две шепи чери домати
2 с.л. масло плюс малко олио
3 скилидки чесън
2-3 с.л. тъмен балсамиков оцет 
2-3 с.л. брашно
2-3 с.л. песто
сол / черен пипер
пресен босилек за поръсване

Започнах като разполових пилешките гърди, така че да си направя две по-тънки филета. Така си гарантирах по-бързото им приготвяне, че няма кой да ги чака, когато съм гладна. Овкусих с малко сол и черен пипер.


В малко тиганче разтопих една супена лъжица масло и сложих малко олио на око. Комбинирам двете мазнини, за да не ни прегори маслото. Овалвам филетата в малко брашно и запържвам до хрупкава и красива коричка от двете страни.  


Ако имаме останала загоряла мазнина и брашно в тигана, изваждаме филетата и я изхвърляме. Слагаме останалото масло, още малко олио и нарязания чесън. Загрявам на котлона (или направо във фурната, тъй като ще я ползваме). Прибавям филетата, завивам с фолио и пъхам във фурната на 180 градуса да се запекат до готовност. Отнема още около 15 минути. (Аз използвам малко чугунено тиганче, така че няма проблеми да ползвам тигана и във фурната.) 


След като месото е готово, прибавям нарязаните на половинки чери домати, овкусявам с подправки и слагам оцета. Запичам за още няколко минути, като отварям и разбърквам от време на време. След това слагам няколко парчета моцарела върху пилешкото и запичам още няколко минути, докато сиренето се разтопи.


Поднасям с малко песто и късчета или цели листа пресен босилек. Ароматът е просто неустоим!  Опитайте и вие!

 

Пожелавам ви много усмихната седмица, приятели! 
 ***
 П.П. Приятели, гласуването за наградите на Блоговодител е в разгара си и ще се радвам да получа вашата подкрепа в следните категории, в които съм номинирана.  

Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 


2 коментара:

  1. Това пиле ще го приготвя със сигурност, много ми харесва! Като си помисля, колко често у дома се приготвя пиле и с каква скорост се изяжда, имах спешна нужда от тази рецепта :) Благодаря ти, Люси!
    Желая ти усмихнато утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Таничка! Ще се радвам да ви хареса! Поздрави и усмихнати почивни дни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...