неделя, 10 май 2015 г.

Пиле "Италия" / Italian-Style Chicken Breast Recipe


Появят ли се първите слънчеви дни и започвам да жадувам за италиански вкус! Така ми се отваря апетитът за паста, ароматите на босилек, домати, паприка, сирена и въобще всичко, с което може да свържем тази обичана от почти всички (да не кажем всички) хора кухня.



Последният път, когато я посетих, си набелязах няколко ястия, сред които ризото по милански, пица "Диаболо" и разбира се, класическата лазаня. Последната съм правила и яла много пъти по ресторанти, на гости и у дома, но едва в Милано успях да "разчовъркам" една достатъчно, че да разбера всички елементи, които се пропускат в повечето рецепти, а наистина правят голяма разлика във вкуса. Сега сигурно ви възбудих любопитството, но това е един вид "трейлър" на скорошна рецепта, която смятам да ви представя съвсем скоро. До тогава ще ви подкупя с днешната рецепта за пиле "Италия", което съвсем подходящо наименувах.
Искам да създам ястие, лесно за приготвяне, само с няколко съставки, но недвусмислено да представя италианската кухня.
Смятам, че рецептата е идеална за сезона, пък и можете да го приготвите само за половин час, което го прави и идеалната вечеря. Въпреки наличието на сирена, бих определила ястието като леко и диетично.



Можете да го гарнирате с паста или салата, но аз предпочитам да го гарнирам само с хубаво изстудено бяло вино :) Ето и необходимите продукти:

Необходими продукти:
2 бр пилешки гърди (една пеперуда)
3-4 печени чушки ( да не са от маринованите с оцет)
125 г моцарела
пресен босилек
сол/ черен пипер
зехтин
галета
кашкавал (по възможност  пармезан)


Разделяме гърдите на две. Всяка част разрязваме хоризонтално на три с помощта на остър нож. Нареждаме по-широката части в тавичка, намазана със зехтин. Поръсваме със сол и черен пипер.



Върху месото започваме да редим последователно печените чушки, нарязаната на филийки моцарела и листата пресен босилек. Подправяме отново със сол.



Последно поставяме останалите парчета пилешко. Поръсваме с галета, сол и малко зехтин и пъхаме във фурната. Печем на силна фурна за около 20 минути.





Преди да ги извадим, поръсете отгоре с кашкавал и запечете за още няколко минути.


Гарнирайте с още малко пресен босилек при сервиране :) 


Всяка хапка ще ви кара да искате още и още..ама няма! :) Така че яжте бавно и се наслаждавайте!


Харесва ли ви тази рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Благодаря ви, приятели! 



55 коментара:

  1. Миглена Колева8 май 2015 г. в 16:22

    Прекрасна рецепта Люси.Много ми допадна.Няма нито една съставка,която да не обичам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Миглена! Да ти е сладко! Поздрави!

      Изтриване
  2. Толкова апетитно звучи :}
    Aх,тези италианци,знаят как да се поглезят.
    Задължавам се да го приготвя тия дни.
    Страхотно предложение!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесва, Деси! Надявам се и на вкус да е така! Ще чакам отзиви :)

      Изтриване
  3. Люси, прекрасно, много бързо и лесно за приготвяне ястие, как да не опита човек!?!? А освен това ... и италианско :D :D!! От всякъде изкушава!!
    Прегръдка, миличка и хубави събота и неделя!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Руми! Прекрасни почивни дни и на теб желая!

      Изтриване
  4. Чудна рецепта за забързаната работна седмица, Люси! Ще се пробва обезателно:) Само да попитам под фолио ли печем пилешкото или не?
    И също така (понеже не съм опитвала пармезан) какъв е вкуса му, има ли разлика с обикновения кашкавал, че не искам да се изложа накрая и ако се различава вкуса му ще настържа обикновен кашкавал.
    Благодаря ти предварително и ще чакам рецепта за лазанята!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте :) Не пека ястието под фолио, а що се касае кашкавала, аз също съм използвала хубав холандски кашкавал, вместо пармезан. Ако използваме пармезан е добре да бъде качествен и на парче, а не предварително настърган. Но тъй като е по-скъп, спокойно можете да замените с кашкавал - няма да повлияе на вкуса на ястието драстично! Стискам палци да се хареса :) Поздрави!

      Изтриване
  5. След половин час свършвам работа и отивам да си кипя пиле и после ще ти пиша! Нямам търпение!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошотия! Абсолютно тотална вкусотия! Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате! Спокойни почивни дни, мила!

      Изтриване
  7. Изглежда много вкусно и апетитно!Ще го приготвя скоро!

    ОтговорИзтриване
  8. Както винаги перфектно! Браво, Люси!
    Прегръдка и весел уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти сърдечно, Хриси! Весели почивни дни и на теб!

      Изтриване
  9. za6to ne opi6ete kak se pravqt pe4enite 4u6ki v ITALIA za tazi pezeptA.I KOI VID IZPOLZVATE .ZA6TOTO TUK SA MNOGO VIDOVE.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм използвала налична рецепта, по-скоро бе хрумка, така че не зная какви по-специални чушки биха използвали италианците. Аз използвам домашни, печени и замразени. Вие може да използвате всякакви, стига да не са туршиени ( тоест овкусени с оцет или др)

      Изтриване
  10. Нашето сега е във фурната, изглежда и звучи страхотно! Следвахме рецептата точно както си е и имаме големи очаквания!

    ОтговорИзтриване
  11. Превъзходно изглежда това пиле, Люси! Превъзходно!

    ОтговорИзтриване
  12. Пиле "Фантазия", Люси! :) Направо ми се завъртя ума... Чудесно ти се е получило!
    Слънчеви прегръдки ти изпращам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Гери! Харесва ми това наименование, ще го използвам :) Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  13. Разкош, Люси, разкош! Тъкмо хапнахме от тях, очарована съм от семплият им, но много вкусен характер:) Ама как успявах да разделих една от пил.гърди на 3... аз колкото и да се старая само на две мога, затова взех 3 броя пил.гърди.
    И с чушката е чудесно, чудя се ако сложа и най-отгоре още една дали няма да е добре. Ти как мислиш? Поздравления за вкусните рецепти:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Много се радвам, че ви е харесала рецептата. Разбира се, че можеш да сложиш още чушка! :) Ако ги обичате като мен! И повечко кашкавал :) Не е лесно да ги разделям на три, но имам хубав и много остър нож, който понякога прави чудеса. най-добрия ми приятел и при рязане на блатове :) Благодаря ти за споделените отзиви! Нищо не може да ме радва повече от такива коментари! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  14. С домат или патладжан съм опитвала,Люси,но с печена чушка не бях се сещала,благодаря за страхотната идея,със сигурност ще опитам и твоя вариант,особено има ли моцарела-първа мераклийка съм.Пък и като знам как ухаят печените чушки в гозбите,мммм,нямам търпение да го приготвя :)
    Поздрави и усмихната сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така е, Роси! И аз съм опитвала с домат, и изглежда по-класическо, но да си призная, с чушка ми харесва повече! Ще се радвам да опиташ и да споделиш впечатления! Поздрави и от мен, мила!

      Изтриване
  15. Здравей Люси ! Искам да ти сваля шапка ! Евала, възхищавам ти се! Моята страст е да готвя ! Живея за да готвя ! Имам един въпрос ... възможно ли е към тази вкусотия да добавя и малко - към 20 30 гр бяло вино за аромат в тавата ? ... много го уважавам това вино в кухнята ...изполвам го почти във всичко ...хихи целувки

    Иванина Петрова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Иванина! Благодаря ти за милите думи! Аз също съм голям любител на бялото вино, и затова смятам,че се комбинира чудесно с това ястие като напитка. Самия алкохол обаче стяга месото, а това вече е доста сухо, така че не бих препоръчала към филето. Ако обаче си го харесваш толкова и така, 20 мл няма да навредят, колкото за аромат. Ако обичаш по-наситен вкус, можеш да направиш соса от масло и бяло вино, който е в рецептата за равиолите ( отново в блога). Поздрави!

      Изтриване
  16. Благодаря ти ...чудесна идея... така ще постапя... страхотна си ! Целувки

    Иванина Петрова

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей Люси!Приготвила съм филетата и сега са в хладилника.Ще ги изпеча за вечеря,но искам да те попитам на каква температура!Благодаря ти предварително!Галя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Няма как да съм постоянно на линия, затова се надявам да си се правила. Силна фурна е около 200 градуса. Поздрави!

      Изтриване
  18. Превъзходна рецепта. По стечение на обстоятелствата със съпругът ми живеем временно в различни държави- той в Щатите, аз в България. Затова всяка събота с него готвим няколко ястия по скайп- аз казвам какво да слага, той изпълнява, за да има през седмицата домашна храна, защото американската изобщо не му е по вкуса. Миналата седмица единият ни избол беше тази рецепта. След това коментарът му беше, че това е най- сочното пилешко, което е ял. Благодаря за разкошната рецепта и поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова много ме зарадвахте с вашата история! Понякога и аз и сестра ми готвим по този начин - наистина храната сближава! :) Много се радвам, че ви е харесала рецептата! Сърдечни поздрави и на двама ви!

      Изтриване
  19. Чудесно предложение!Ще се промени ли вкуса ,ако вместо моцарела се използва меко топено сирене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Видка! Можете да я замените, но според мен няма да има този типичен италиански вкус. Все пак ще стане вкусно, но аз бих ви препоръчала да опитате и с моцарела. Поздрави!

      Изтриване
  20. Страхотна рецепта.Макар ,че в нашият дом бялото пилешко месо не е на особенна почит,ще го направя.Благодаря за подробното обяснение.

    ОтговорИзтриване
  21. Стана великолепно! Благодаря за поредната сполучлива рецепта. :)

    ОтговорИзтриване
  22. Прекрасна рецепта! Браво ! Много вкусно и приятно.

    ОтговорИзтриване
  23. Люси, това ястие е просто зашеметяващо! Днес ще го направя, но имам пилешки пържоли от бут. Дали ще ми се получи, или трябва да бягам за филе?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радина, мисля, че ще може да го спретнеш и с това месо, но ще бъде малко по-различно на вкус, тъй като месото не е бяло. Въпрос на избор! Поздрави!

      Изтриване
  24. Люси няколко пъти правя тази рецепта но когато нямам муцарела замествам с топено сирене . В ресторанта в който работя многояхаресват

    ОтговорИзтриване
  25. Изглежда много вкусна. Скоро имам рожден ден и мисля да я направя.

    ОтговорИзтриване
  26. Здравей Люси, изпича ли се добре за толкова време?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Тъй като месото е разполовено на две, не му трябва много време, тъй като има опасност да стане сухо, но за около 25 минути в моята фурна става :) Поздрави!

      Изтриване
  27. Приготвих го, стана страхотно, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  28. Със свинско месо дали ще стане

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...