понеделник, 13 април 2015 г.

Торта с моркови и маскарпоне / Carrot Cake with Mascarpone Frosting


Честито Възкресение Христово, скъпи приятели! Бъдете живи и здрави, обичани и щастливи и споделяйте любовта и радостта с хората около вас! Нека магията на този празник ни подсети да бъдем по-добри, търпеливи и внимателни един към друг. Да се радваме на моментите със семейството и да не пропускаме възможност да сторим нещо мило,  дори за непознати! 
Да не пропусна да честитя имения ден и на всички празнуващи на Великден, тъй като и аз си имам един такъв в семейството, така че няма как да не ви уважа! 


Вторият ден от празника е, и макар на някои вече да им е писнало от козунаци и яйца, аз не мога да не похваля талантливата и неуморна българка, която при наличието на все по-голям избор от готовите продукти в магазините, намира време и желание да спази традицията и да направи я козунак, я да боядиса яйца, я и двете, че и нещо друго като бонус. Голяма работа сте дами! На такива красоти се нагледах тази седмица по кулинарните групи, че мога само да кажа едно голямо "браво".  И за да не се обидят господата-кулинари, тъй като има и много такива, които бяха вече похвалени от половинките си, снимани и документирани, и за тях едно голямо "браво".

Моят първи ден от празника премина по масите (за радост, никой не падна под тях), семейната трапеза не бе богата, но пък не липсваха нито козунаците, нито яйцата. Тази година нямах много време да правя специална украса на яйцата, затова се спрях на бърза и лесна такава.



Едни от тях украсих с пеперуди,



други направих на шарени пиленца. (Установих, че май съм прекалила с гледането на Ru Paul`s Drag Race, защото станаха твърде Extravaganza eleganza :) 




А трета част бяха украсени набързо, та да не ни е жал, че ще паднат първи в бой :)  





И така, защото съм сигурна,  че имате достатъчно козунаци и яйца у дома, днес аз ще ви предложа малко разнообразие от най-популярните храни тази седмица, но все така тематично. Една наистина супер вкусна торта с моркови. Отново рецепта, която правя за първи път, но със сигурност ще се прави по-честичко. Различна торта, която ще се хареса на всеки, който обича сочните, богати на вкусове торти..... и маскарпоне. Едва ли може да има по-изкусителен крем от този с маскарпоне!:)



Но за да се убедите сами, вижте и рецептата:

Необходими продукти:

За блатовете:
4 ч.ч. рендосани моркови*
1 ч.ч. счукани орехи (пекан)
1 ч.ч. стафиди (аз използвах микс от стафиди и ананас)
1 1/4 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. канела
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода

щипка сол



За крема:
250 г маскарпоне
200 г крема сирене
1/2 ч.ч. пудра захар
150 мл сладка сметана за разбиване
1 ч.л. фикс за сметана
1 ванилия
няколко капки лимонов сок

Още: 
цветен марципан
копър

* ч.ч. = 200 мл

Започваме приготвянето на блатовете с рендосването на морковите. 


                           
След това в два отделни съда слагаме яйцата и сухите съставки - пресято брашно, сол, бакпулвер, сода  и канела:


След като сме приготвили повечето продукти да са ни под ръка, се захващаме със същинската част. В купа слагаме захарта и олиото.


Започваме да разбиваме с миксер, докато захарта се разтвори, а след това прибавяме половината от брашнената смес. Продължаваме да разбиваме, като започваме да прибавяме едно по едно яйцата, редувайки с още от брашното.

                

Получаваме смес с консистенцията на гъсто кексово тесто. Започваме да прибавяме последователно останалите съставки. Прибавяме напоените в малко течност стафиди. Аз замених по-голямата част от стафидите със ситно нарязан ананас от консерва. Според мен той допринесе още повече за лекотата и сочността на тортата.


Сложих и една-две супени лъжици от сиропа от консервата.


Прибавяме смлените орехи. Тъй като рецептата, която модерирах е американска, реших да използвам оригиналните орехи-пекан, които имат по-различен и специфичен вкус. Вие обаче спокойно можете да ги замените с обикновени.


Прибавяме част от морковите и стафидите. Сместа е доста голяма и гъста, така че трябва да разбивате постепенно и внимателно.


Готовата смес разпределям в две тавички, застлани с леко намаслена хартия за печене. Диаметърът на тавичките е около 25-26 см. 


Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса, докато забита в блата дървена клечка излезе суха. Готовите блатове изваждаме и охлаждаме върху решетка.

За крема се спрях на тези два продукта:

                       

Разбърквам сирената, към които прибавих ванилията и няколко капки лимонов сок.
В отделна купа разбих течната сметана с пудрата захар и фиксатора, докато стане на сняг. След това смесваме двете смеси.


Аз използвах неподсладена сметана, и според мен половин чаена чаша пудра захар бе достатъчна за да запази крема свеж и лек. Ако обичате обаче по-сладко, можете да увеличите количеството захар.

Сглобяваме тортата като разпределяме половината крем между блатовете, а с останалата част измазваме тортата отвън.


Украсих тортата с морковчета, направени от оцветен с хранителна боя марципан и няколко малки късчета копър.


Нямахме търпение да се насладим на парче от тази вкусотия :) Оказа се, че едно даже ни е малко :)

Актуализация 2019-та година: Ако ви харесва труда, който полагам и искате ме поощрите за него, ще ви помоля да гласувате за мен в тазгодишните награди на Блоговодител, че времето лети. Номинирана съм тази година в следните категории и ще се радвам да ги спечеля с ваша помощ!

Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” -     https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/ 
Категория “Бързо и вкусно” -      https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” -    https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” -  https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/
Моля, отделете една-две минути и гласувайте за мен, а пък аз цяла година ще отделям време да изпълнявам кулинарните ви желания. Ето как да го направите:
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) . 
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.

Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".

Благодаря на всеки, който ще го направи!



Надявам се и на вас да ви хареса, както и на нас! Все пак, какво по-хубаво от сладките почивни и празнични дни :)

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!   


78 коментара:

  1. Воистина Воскресе!
    Прекрасен Великден е бил и твоя както виждам, Люси, цветен и изпълнен с хубави моменти и любими хора. Сигурна съм, че и козунака е бил е споделяне, но ти си решила да ни почерпиш с тази разкошна торта, която съм убедена, че си заслужава всяка хапка и ми напомняш, че и аз от доста време си мисля, да приготвя такава.
    Желая здраве, благоденствие и много положителни емоции на теб и семейството ти!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Люси, като ти отворя блога и загубвам ,,ума и дума'' :) Невероятно попълнение към великолепната ти колекция от торти!
    Поздравления, мила и приеми моите най-искрени пожелания за светли и щастливи дни с любимите ти хора! (щастливец е младежа до теб:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Воистина Воскресе, Люси! Бъдете благословени!
    Невероятна е тортичката ти, правила съм подобна и знам колко е вкусна!

    ОтговорИзтриване
  4. Воистина Воскресе, Люска! Желая ти много здраве, много слънчеви усмивки и все толкова позитивизъм около теб! :)
    А тортата е... Какво да кажа! Знам колко е прекрасна на вкус, а ти направо си й вдъхнала живец с украсата. Чудесна е!
    Прегръдки и слънчеви дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Честито възкресение Христово, Люси!
    Много красиви, ефектни и цветни празнични изкушения и много комплименти!
    Здраве, любов и благоденствие, светли, мирни и щастливи дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Танче,
    Хриси,
    Веселка,
    Гери и
    Дианка, благодаря ви от все сърце, че ме посетихте и споделихме заедно част от хубавия празник! Бъдете живи и здрави, момичета! Много щастие за вас и любимите ви! Хайде да грабваме яйцата и да почваме :)

    ОтговорИзтриване
  7. Люсинка!!! Това парченце е така изкушаващо, така примамващо, великолепна торта! Здрави и благословени да сте, скъпа! Всичко е прекрасно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Като така ти се усмихва парчето, направо си го грабвай и да ти е сладко! Слънчев ден, мила!

      Изтриване
  8. Много добре обяснена рецепта и много вкусна торта! : ) Благодаря : )

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за оставения коментар! Поздрави!

      Изтриване
  9. Страхотна торта,получи ми се много добре,спазих всичко. А блатовете могат да се ползват и като кекс(сладкиш).Много благодаря,че сподели тази рецепта с нас,великолепно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за оставения коментар! Много се радвам,че вие харесала! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте, може ли да споделите точно какъв фикс за сметана използвате, мисля да я направя днес. Тортата е невероятна, дано успея да се справя :)

      Изтриване
    3. Здравей, Валя! Купувам го от Кауфланд, малки пакетчета на щанда с канелата и бакпулвера. Попитайте, ще ви ориентират! Поздрави!

      Изтриване
    4. Здравей, Валя! Купувам го от Кауфланд, малки пакетчета на щанда с канелата и бакпулвера. Попитайте, ще ви ориентират! Поздрави!

      Изтриване
  10. Миглена Марковска14 януари 2016 г. в 10:33

    Споделям, че тортата е страхотна и с много богат вкус :) Благодаря ти Люси. На 3-тата смених ананаса с домашен компот от дюли и според мен стана с още по-богат вкус, сложих само плод, тъй като беше задоволителна гъстотата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че писа, Миглена! Много се радвам, че тортата е толкова харесвана от теб и правиш различни вариации! така се намира любимия вкус! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  11. Здравейте,за пръв път ще правя морковена торта,и все още се колебая за някои подробности.Искам да попитам има ли значение реда по който ще се смесват продуктите за блата,и по-точно какво става ако започна по стандартния ред-яйцата и захарта на пухкав крем,после мазнината..брашното и т.н.т.?Виждам,че ти ги смесваш по различен начин.Наистина има ли значение това,за получаване на хубав блат?Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Тони! В случая няма голямо значение. Може да ги смесиш по традиционния. Просто интегрирането на олиото се улеснява по този начин. Поздрави!

      Изтриване
  12. Люси, благодаря за прекрасната рецепта! Направих тортата снощи и днес след работа я опитахме - зашеметяващо вкусно! Само да уточня, че сложих 500гр маскарпоне и добре направих защото кремът е чудесен и олекотява вкуса, убива сладостта. Изцеди и сока на 1 портокал в блатовете. Вдъхновение раздаваш в този блог. �� още веднъж Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за вкусните отзиви, мила :) Обичам да чета такива - личи си, че сте си я хапнали с наслада! Поздрави и усмихната седмица!

      Изтриване
  13. Бихте ли посочили количеството моркови в грамове? Струва ми се че е около 400-500г но не съм сигурна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Галя! Няма везна и не съм ги мерила с точност, тъй като повечето хора предпочитат тази мярка, защото е по-универсална ( всеки има чаши у дома :)) . Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  14. Здравейте!искам да попитам фикса за сметана може ли да се замени с нещо друго или изобщо да не се слага?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, ако ползвате растителна сметана, може да го пропуснете тъй като при повече разбиване тя става много гъста и стабилна, но животинската може да стане на масло :) Поздрави!

      Изтриване
  15. Страхотна и ужасно вдъхновяваща рецепта.Ще я направя в следващия си почивен ден и бих искала да Ви попитам мога ли да заменя крема сиренето с двойна доза маскарпоне,защото вкъщи не сме почитатели на крема сиренето в десерти.Благодаря предварително за отговора и да споделя,че никога не коментирам ваши рецепти,но от десертите Ви мога да кажа,че съм направила почти всички.Не спирайте да ни вдъхновявате,Благодаря...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Рали и всеки, който е направил толков аот моите десерти иможе да ми говори на "ти" :) ! Разбира се, няма да има проблем да замениш крема сиренето с маскарпоне. Още по-богат вкус! Сърдечни поздрави и вкусно похапване!

      Изтриване
  16. Здравейте!Искам да попитам може ли да се намали количеството на олиото и да се добави друга течност,защото правих тортата и ми дойде в малко повече мазна?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Може разбира се! Важното е да е според вкуса ви :) Поздрави!

      Изтриване
  17. Здравейте. Тортата изглежда чудесно! Мисля да я пробвам и аз, но се чудя откъде мога да взема този цветен марципан за украсата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анинмен. Марципан може да намерите в много от по-големите магазини, като боички също има там и може да си го оцветите :) Поздрави!

      Изтриване
  18. Здравейте!Мога ли да използвам растителна сметана и да пропусна фиксатора.И какво е количеството на стафидите като ги комбинирате с ананас.Предполагам 50/50.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. да, мисля, че може да пропуснеш фиксатора без проблем. Съотношението стафиди - ананас е по желание, моето беше почти 50 на 50 :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  19. Здравейте, тази торта е невероятно вкусна. Предизвика много доволни усмивки по лицата на всички вкъщи. Благодаря за прекрасната рецепта 🙂

    ОтговорИзтриване
  20. Дано видите коментара ми навреме😀в момента правя 2 броя морковена торта за рождения ден на моя мъж. Сиропират ли се блатовете? Защото той обича сочни торти и се притеснявам да не остане суха. Благодаря. Поздрави! Блога ми е любим!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Елица! Аз не я сиропирам, защото тортата според мен е сочна, но вие може да си я сиропирате!Поздрави :)

      Изтриване
  21. Здравейте! Търсих рецепта за морковена торта инсе спрях на вашата. Имам въпрос относнл грамажа . Прочетох и ваш отговор на коментар по- горе относно грамажа, но тъй като имам големи чаши и малки чаши, предпочитам всичко да ми е претеглено. Ако ползвам от по- големите ми чаши има вероятност да стане твърде много голямо количество, а ако ползвам по- малки - вероятно да не ми стигне блатът. Така че ориентировъчно колко гр е една чаша брашно например? Благодаря !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Цвети. Моята чаша побира около 130 г брашно. Поздрави :)

      Изтриване
  22. Благодаря! Ще следвам съветите и ще споделя крайният резултат! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  23. Здравей Люси! Поредната торта която правя по твоя рецепта и става превъзходна. Благодаря ти много за този интересен и полезен блог. Имам малко съмнение в тази рецепта. В продуктите не пише да има сол, но в описанието за блатовете където се смесват сухите съставки я пише. Аз не сложих, но ще я правя пак и ми е интересно дали се слага. Благодаря ти и лек ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Бисерка! По принцип в почти всяко печиво се слага щипка сол и тук съм я пропуснала в описанието, но вече допълних. Не е фатално и да не сложиш :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
    2. Още веднъж ти благодаря. Направих я втори път без сол, пак ми стана великолепна, но на третата вече ще сложа 😀. Поздрави и прекрасен и щастлив ден!

      Изтриване
  24. Люси, здравей! Тортата много ни хареса,но ми идва малко по-мазна.Та въпросът ми е :Може ли половината от мазнината да се замени с друга течност?

    ОтговорИзтриване
  25. Уникално вкусна торта :) Вече 2 пъти я правя :)

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте,
    понеже не знам коя е растителна и коя животинска сметана, също и откъде се купува този "фиксатор", мога ли да направя тортата ползвайки сметаните, които се продават във веригите - Хопла, Халта (сладкарска или готварска)
    Също така - ореховият пекан. Може ли да се замени с леко запечени на тиган орехи или по-добре да останат сурови.
    Последен въпрос - блатът не се ли сиропира? Притеснявам се да не остане суха тортата. Смятам да пропусна стафидите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анонимен! :) На всяка кутия пише какъв вид е сметаната, но не ползвайте готварска, тъй като обикновено те не стават за разбиване. Има растителни с масленост 30 процента, които не са подсладени, тях може да ползвате. Може и да пропуснете фиксатора, ако разбиете сметаната добре, но ако е животинска внимавайте да не я пребиете и да стане на масло. Фиксатор съм си купувала от Кауфланд.
      Може да замените пеканите с орехи, дали ще са печени или сурови, зависи от вас :)
      Блатът абсолютно няма нужда от сиропиране, защото е много сочен от всички други съставки, като и стафидите допринасят за това. :)
      Поздрави и приятно хапване!

      Изтриване
  27. Страхотна торта !! От години правя морковен кекс ,но преди няколко дена реших да направя торта.Изчетох доста рецепти и накрая се се спрях на твоята.Направих я с лимецово брашно.Страхорно ми се получи!Ти оставяш ли блатовете да изстинат напълно? Благодаря ти!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приет и благодаря :) Да, старая се да са изстинали, тъй като ще почнат да топят крема и ще стане трудна за сглобяване. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  28. Здравей,кулинарна кралице!С часове чета и разглеждам тук. Имам въпрос: ако заменя бялата захар с кафява кристална, ще се получи ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Лени :) Не мисля, че ще е проблем да я смениш, но само за блата. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  29. Здравейте,може ли да не използвам фикс за сметана?

    ОтговорИзтриване
  30. Здравей,Люси! Тортите ти са уникални! Няма торта, която да съм пробвала и да не се е получила! Радвам се, че те има и че споделяш всичко с нас! Морковената я правя за хиляден път и винаги е ужасно вкусна, но имам едно питане! Като я сложа в хладилник и на другия ден има пукнатини 😣. Как да се справя с тях, че ме дразнят ужасно много!
    Продължавай да ни обогатяваш и да ни споделяш страхотните си рецепти 😚😚😚

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) Ако обвиеш тортата с един тънък пласт бита сметана няма да имаш проблем. за съжаление заради изсушаването на сирената се получава, а другия вариант е да има повече сметаната в крема, но за мен е по-добре да се усеща маскарпонето. Затова, ако ще седи повече от ден, може да я минеш с тънък пласт бита сметана :) Поздрави!

      Изтриване
  31. Благодаря, мила, ще пробвам!!! Ужасно са ти вкусни рецептите!!! Смея да твърдя, че си моето светило 😚😚😚!

    ОтговорИзтриване
  32. Люси, отново ти пиша 😳! Имам голям проблем. Трябва да направя морковена, но без яйца, как да стане това 🤔!? Дай ми съвет 😚😚😚

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) По принцип яйцата може да се заменят с намачкани банани, а имам в блога и рецепта за постен сладкиши или кекс, в които да включиш съставките на морковената. Според мен ще си стане и без яйца почти същата рецепта ;) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  33. Здравейте, бита сметана или течна сладкарска имате предвид? Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анонимен. Аз ползвах течна сметана, която е за разбиване, тъй като има такава, която е за готвене и не може да се разбива на сняг. :) Поздрави :)

      Изтриване
  34. Отново и отново,тази торта е любима на всички близки и познати.Когато майка ми я опита за първи път възкликна:Какво е това нещо,да утрепеш майка си за него:Неземно вкусна.Благодаря Люси,радвам се,че те има!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Непознат :) да впечатлиш мама е едно от най-сладките удоволствия :) Прегръдки от сърце!

      Изтриване
  35. Здравейте, приготвих я получи се уникално, поздравления! Бих искала да запитам възможно ли е блатовете да се изпекат по рано от предвидения повод, и ако да колко време и как да ги съхраня до момента на сглабяне на тортата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. Да, може. Препоръчвам ви максимум седмица, като за целта след изпичане ги огладете добре и завийте индивидуално с стреч фолио. После ги приберете в хладилника или фризера. Поздрави :)

      Изтриване
  36. Извинете дозите за един или два блата ли са предвидени? Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, дозата е за цялата торта :) Поздрави!

      Изтриване
  37. Здравей, Люси. Правя тортата от няколко години, обожаваме я. Но този път ще бъдем повече хора и ми се ще да направя двойна доза. Въпросът ми е, колко голяма тавичка да използвам, няма проблем и правоъгълна да бъде.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Мисля, че за двойна доза и тавата от фурната ще стане. Тя е доста голяма и тъкмо правоъгълна :) Поздрави!

      Изтриване
  38. Здравейте, искам да направя тази торта за рожден ден, но във форма 28см - ако увелича вместо с 20% с 50% сместа пак на два блата ще се изпекат ли добре? Също така ако се пекат последователно дали е проблем за сместа? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Петя ;) Сместа няма проблем да се пече на два пъти, не е белтъци да ни е страх да спаднат, но дали ще се изпече добре зависи от много неща, които няма как да знам :) Поздрави и късмет!

      Изтриване
  39. Здравейте, крема сиренето може ли да се замени с обезмаслената извара от лидъла? Дали ще има усезаема разлика във вкуса на крема?

    ОтговорИзтриване
  40. От къде си закупихте фикс за сметана?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, вече не се предлага на нашие пазар доколкото знам, но може и да пропуснете/.

      Изтриване
  41. Здравей дъщеря ми е алергична към ядки, трябва ли да увелича брашното за да се получи консистенцията за сметка на орехите или просто да не слагам орехи, благодаря !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, може да ги пропуснете ако искате, но съобразете колко мокра е вашата смес като цяло и ако ви се стори нужно, добавете съвсем малко брашънце. Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...