понеделник, 26 януари 2015 г.

Панирани кисели краставички с пълнеж от кашкавал / Fried Pickles filled with cheese


Преди няколко дена, слизайки в мазето, забелязах, че голяма част от зимнината ми е непокътната. То това туршийки, сладка, лютеници! Зацъках с език и си казах, това ще да е. Следващата седмица ще запретна ръкави и ще ви представя няколко рецепти, включващи именно такива продукти. Започвайки от днес с едно малко шантаво, но уверявам ви много вкусно ястие - панирани кисели краставички с пълнеж от кашкавал.



Попаднах на тази рецепта преди време някъде из нета и ми беше останала в главата като идея, но все си казвах, че ще я направя зимата, когато готвенето с кисели краставички звучи много по-приемливо. Оказа се наистина много оригинално съчетание, което малко ме озадачи "Защо не се предлагат такива неща по ресторантите и в България" 


Това е идеалното мезе за бира - топла сърцевина от кашкавал и лек резливо-кисел вкус на маринованите краставички, обвити в хрупкава коричка!


Защото съм алчна откъм сирене, набутах в краставичките и малко крема сирене, за да може да има още по-богат и кремообразен вкус :)


Ако вече съм ви спечелила да се присъедините към тъмната страна на недиетичните вкусотии, сигурно ще ви трябва и рецептата за да може да се поглезите с тази вкусотия !

Ето и самата нея:
необходими продукти:
Около 6-9 кисели краставички
около 100 г кашкавал
около 100 г крема сирене
кори за баница
олио за намазване и пържене

За соса:
1 с.л. лимонов / лайм сок
1 малка люта чушка
1 скилидка чесън
малко от сока на киселите краставички
сол

Започваме приготвянето с подготовката на киселите краставички. Според мен по-големите са по-лесни за обработка, но по-малките са по-вкусни, тъй като по-бързо се пържат и успяват да разтопят сърцевината от сирена.


Изтърбушвам краставичките с помощта на картофобелка.


След това слагам в тях малко крема сирене, и малко от кашкавала, завършвайки отново с крема сирене:

                      

Взимаме една кора от корите за баница и я сгъваме по средата. Разполовяваме с нож на две части. Във всяка част слагаме по една краставичка и завиваме по показания на снимката начин. Краищата може да намажем леко с олио, за да може да залепнат по-добре.


Така оформените пурички пържим в олио, като обръщаме хубаво от всички страни, за да сме сигурни, че топлината ще проникне до сърцевината им и ще разтопи кашкавала. За тези от вас, които все пак искат да опитат ястието печено на фурна, не се съмнявам, че ще се получи с почти същия вкус. Може би ще е добре в такъв случай да сложите малко олио в тавата, в която ще печете.


Соса приготвих като използвах домашната майонеза, за която публикувах рецепта преди броени дни, а останалите продукти смлях заедно в чопър и смесих с майонезата. Количеството им може да бъде коригирано според вкуса.


Опитайте! Няма да съжалявате! 

п.п. Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!

Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!

21 коментара:

  1. Много ми допадна тази рецепта, Люси! Поиграла си си с краставичките, но резултата си заслужава, ще опитам със сигурност и на момчето ми ще се харесат, много обича кисели краставички, а така пърженки направоооо!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Таничка! Да ти кажа не става трудно, а пък се надявам наистина да се харесат и от твоето семейство! не искам да се изложа, като знам какви вкусотийки им приготвяш редовно ! Прегръдка!

      Изтриване
  2. Люска такава идея не би ми дошла на ум!
    Но с голямо удоволствие бих опитала :)
    Кисели ли са, или мариновани краставичките?
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, домашни кисели краставички съм ползвала, но смятам, че ще станат и с другите ;) Поздрави, мила!

      Изтриване
  3. Прекрасни са, Люси! Спечели ме с тази приятна рецепта за пореден път.
    Обезателно ще пробвам да ги направя. Обичам краставички- пресни и кисели, както и сирена, кашкавали /всичко млечно/. В комбинация са неустоими.
    Поздрави и усмихната седмица.

    ОтговорИзтриване
  4. Опасно си маймунче ти! Пълна си с дяволийки. От вкусни по-вкусни! Браво, Люси, прекрасно мезе!

    ОтговорИзтриване
  5. Люси тези краставички ме покориха...Поздравявам те за поредната прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  6. А де, защо нямаме такива вкусотии в менюто... Сигурно защото е твой звездният миг в показването им, Люска. ;) Ама браво, всеки път ме изумяваш с идеите си! Грабвам цели две краставички, сигурна съм, че ще харесат и на моя човек.
    Прегръдки, мила Люси! Изпращам ти цяла топка сняг - при нас пак заваля преди малко. ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, слънце! Взимам топката, надявам си имаш и твоя и да се "замерим" и да си дарим малко детско щастие :)

      Изтриване
  7. Много различно и интересно предложение, Люси! Определено ме заинтригува.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Люси,страхотна идея за тези апетитни пурички,но то при теб знам,че все нещо ново ще ме изненада и очарова!Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  9. Много оригинално, ефектно и интересно...
    Чудесни нови предложения, Люси, красиви, вкусни и ... впечатляващо представени!
    Поздрави за теб, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Таня,
    Aura,
    Dani,
    Габи,
    Йоли,
    Милена,
    Гери,
    Хриси,
    Роси и
    Дианка, благодаря ви момичета, че се отбихте и подкрепихте тази на пръв поглед леко шантава идейка :) Вашето присъствие и подкрепа е от огромно значение за мен и винаги ми е приятно да ви "посрещна" в моето местенце! Почерпете се и останете със здраве! Усмихнати зимни дни ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  11. Снежана Мицева28 януари 2015 г. в 22:43

    Ех,тази сладурана майсторана!Голям късметлия е човека до теб!Умна,красива,работлива!Щастлива съм,че все още има такива като теб,дете!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Снежи! Много драго ми стана от думите ти! Благодаря, че има и хора като теб, да ни поощряват! Сърдечни поздрави, мила!

      Изтриване
  12. Наистина на пръв поглед, (но на заглавието!) е за малко шантава идея (каквито аз много харесвам! :))) , но тези невероятни снимки и описанието ти: "Това е идеалното мезе за бира - топла сърцевина от кашкавал и лек резливо-кисел вкус на маринованите краставички, обвити в хрупкава коричка!" убеждават каква вкусотия са тези панирани краставички!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Тили! Каквато си е истината - казвам си! радвам се, че ти допадат моите шантави идеи и благодаря, че ми идваш на гости :) Поздрави, мила!

      Изтриване
  13. Видях рецептата и току що ги направих.Лесни и много много вкусни.Само че замених готовите кори с обиквовено тесто-брашно,вода,сол и малко зехтин.Отново адмирации за нестандартното предложение!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...