вторник, 18 ноември 2014 г.

Направи си сам: Златна есенно-зимна украса / DIY: Golden decoration

 
Още сме далеч от астрономическата зима, но тя се промъква много упорито у дома. Първо вече открихме сезона на  камината, а онзи ден и успя да се шмугне и в пухкавите ми домашни пантофи, които нахлузвам сутрин. Брей, че студени дни се завъдиха. И все пак успяват някакси да се прокрадват и няколко топли, слънчеви, пъстри дни, които ни напомнят, че е още есен и най-добрата идея за деня може да бъде една хубава разходка в гората.

 


 

  Как иначе да се насладим на тази красота в най-чистата й форма.


Обичам нашите разходки с Митко! Ние определено не вървим бавно и със скръстени зад гърба ръце, обсъждайки задачите за следващата седмица и как да се справим с чалгата на комшийте. По скоро обикаляме като лабрадор на разходка, игриво хвърляйки се с интерес в някоя купчина листа, отбелязвайки чудната форма на шишарка и прилежно събиращи жълъди, кестени и всякакви други природни "сувенири", които можем да отнесем у дома.

 

Един от тях бе и този изсъхнал трън (долу в снимката), който реших, че ще се превърне в страхотна украса, веднага след като го боядисам в златно. 

 
 

Тази година няма да купувам украсите от левчето, ами ще си ги направя сама - така и така ги има под път и над път, с малко въображение, желание и пет минути време ще стане като "ново". Разбира се, когато правя украса винаги избирам от "падналите герои" и никога не късам здрави клонки, защото така не се прави!


И така, съберете малко паднали клонки, листа или трънчета, като мен. Вземете златист, (или пък сребърен спрей, както направих тук) и ги напръскайте. Можете да намерите и много достъпен брокат, ако желаете да придадете по-коледен вид на творението си.
Аз се ограничих с останалото от златния спрей и си направих тази прекрасна украса, която сега краси камината ми :)

Ползотворен ден беше....събрах малко слънце в очите, малко есен в джобовете и се полюлях на люлките!


Наистина добър ден!


8 коментара:

  1. Ей,красавице! ♥ Няма нищо по- приятно от това да изработиш нещо сам и лъскавите играчки не биха могли да заменят това, което са сътворили ръцете ни... Уютът на празника се състои именно в това, да сготвим ние, да декорираме сами... Любими са ми тези коледни украси от естествени материали. Прекрасно начало!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Катенце :) У дома украси не ми липсват, сигурно аз съм единствената която качва по 4 кашона от мазето всяка година, но това са любимите ми празници и всяка година отделям специално внимание на украсата :) А пък и както казваш ти, няма по-хубава от тази, която изработваме сами, така че скоро ще пусна и как да си направим сами коледен венец :) Сърдечни поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  2. Още някой, който обича като излиза на разходка да събира това и онова! :)
    Люси, чудесна идея за украса с тръна!
    И невероятни снимки! А ти си прекрасна!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Тили! Наистина обичам да майсторя украса, а в природата такива красоти има, че хем ме вдъхновяват, хем мога да черпя от даровете й :) Сърдечни поздрави, мила!

      Изтриване
  3. Люсинка, тази усмивка и тази коса... Толкова да си хубава! :)
    А украсата е чудна, няма по-подходяща от пипаната от ръчички и погалена от личното ти вдъхновение такава. Да ти е усмихната вечерта ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, мило ми Гери :) Като дойдеш тук, ще те разходя из нашия парк :) Прегръдки!

      Изтриване
  4. Златокоска:) И прекрасна златна украса!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...