вторник, 13 май 2014 г.

Паста с кюфтенца "Строгонов" / Meatballs Stroganoff with Pasta Recipe


Имам си една приятелка, Ванчето, която тайно наричам аз "Спагетеното чудовище". Не че прилича на такова,  много си е хубаво девойчето, обаче откакто я познавам нагъва само спагети под различни форми. При нея изразът "пасти да яде" има съвсем различно значение, но еднакъв резултат. Та тя все ме пита защо не правя повече ястия с макарони и други тестени изделия от този род, та реших да й угодя и да пусна една много вкусна рецепта за спагети "Строгоноф". Тя се роди отново след проучване на рецепти в интернет, моя вариация на изпълнение и съдържание.
Реших да използвам рецептата за кюфтетата от така любимите ми "Кюфтета по Цариградски", като тази рецепта е идеална, ако са ви останали няколко бройки и искате да ги преобразувате в ястие номер две. Аз често правя такива неща, защото честно казано не обичам  да ям едно и също нещо два поредни дни. Вие можете да направите кюфтенцата и други по ваша рецепта. Но ето и какво друго трябва да знаете:

Необходими продукти:

За кюфтенцата:
от тази рецепта

250 гр паста (аз избрах спагети)
1 ч.ч. телешки бульон
150 мл готварска сметана течна
100 гр заквасена сметана / крема сирене
риган
босилек
магданоз
сол
олио/ зехтин


Сваряваме пастата според указанията на опаковката - вряла вода, сол и няколко капки зехтин:




През това време в друг съд запържваме кюфтенцата. След като са готови, прибавяме към тях горещия телешки бульон. Прибавяме подправките и оставяме да поври така известно време.


Когато бульонът се редуцира, прибавяме течната сметана, заквасената сметана или сиренето, в зависимост какъв вкус предпочитате. Можете разбира се да ги направите и в съотношение 50/50.


Прибавяме сварените и отцедени спагети към кюфтетатa и соса и ...готово. Аз не сервирах целия сос, затова и на снимките изглежда, че е малко, но не се притеснявайте - сос има достатъчно :)


Добре си ги похапнахме тези сметанови кюфтенца, и макар и съвсем да не е рецептата за "Строгоноф", най-близо ми бяха на вкус и реших да ги кръстя така.


Препоръчвам да си ги гарнирате с чашка изстудено бяло вино, за още по-добър резултат! :)




14 коментара:

  1. Страшно апетитно изглежда ! Ще ги пробвам в най-скоро време ! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Със сигурност си приготвила изключително вкусна паста,Люси!У дома също си имам голяма почитателка на пастата :)) .Хубави пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз вкъщи имам едно малко "Спагетено чудовище", със сигурност ще му хареса твоето предложение! Ще го пробвам при първа възможност.

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглеждат ще го пробвам още тази вечер..А колко порции излизат горе долу?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, в зависимост от размерите на порциите могат да са много или малко :) Но аз използвах половината доза от кюфтенцата с това количество спагети и според мен са достатъчни за 3-4 порции. Поздрави!

      Изтриване
  5. Тази вечер ще се възползвам от тази рецепта, Люска, от няколко дни ми се хапват апетитни спагети, направо изглеждат невероятно и съм съм сигурна, че са и превъзходни на вкус.

    ОтговорИзтриване
  6. Спагетеното чудовище те обича мноооогооо! :)

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен можеш да ни викаш така, мога да консумирам постоянно! Харесва ми комбинацията ще я изпробвам разбира се! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Люси, такова мога да ям непрекъснато. Страхотна рецепта, ще я изпробвам. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви приятели! Приятно похапване на спагетките и да ви е сладко! Ще направя малък spoiler alert и ще ви кажа, че следващите месеци ще ви зарадвам с още много хубави рецепти с паста, но този път домашно приготвена. Резултатите с това ми начинание излязоха по-хубави, отколкото съм се надявала. Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...