понеделник, 21 април 2014 г.

Направи си сам: Украса за Великденски яйца 2 / DIY : Easter eggs decoration 2



Преядох, Воистина, преядох!

Май не е изненада за никой, защото за това са празниците. Няколко дена преди тях се "мъчим" с подготовката на храната, а после се "мъчим" с изяждането й. То не бяха козунаци ( с плънки, на центрофуги :) ) ,  козуначени коминчета и други, ами към тях прибавете и няколкочасово украсяване на яйца.


Аз съм привърженик на забавните яйца, както вече съм ви показвала тук. И тази година не изневерих на стила си, като същевременно не пропуснах възможността да опитам нещо ново. А именно реших да "сваря" (тоест опека) половината от яйцата във фурната. Отново нещо, което видях в интернет. Имаше доста изброени предимства като това, че например яйцата не се напукват ( да, бе , да !!@ :)


Или аз имам супер пауърс да чупя яйца с поглед, или просто едно почти не експлоадира в печката! Но сега ще ви разкажа повече за този експеримент. Като начало успях да намеря 10 бели яйца, които исках да боядисам с по-ярки цветове, и много ме беше страх да не се спукат при варенето, та реших да ги направя във фурната. В същото време поставих да се варят други десет (домашни, с жълта черупка) яйца. Оказа се, че и двата метода дадоха по точно две жертви.




Белите сложих в тава за мъфини да се пекат във фурна на около 170 градуса за около 30 минути. В нета пишеше, че може да отнеме няколко опита да се нагоди точното време и температура за "печене" на яйцата,  в зависимост от различните фурни. 
При мен май си беше точна температурата, но може би трябваше да ги извадя няколко минути по-рано, тъй като две яйца се напукаха, а едното леко припука :)
Е, и на котлона резултатът беше същият, така че май е все тая. От много отдавна се бях спряла на този вариант на украсяване на яйцата - с хубави, свежи, пролетни цветове, на леки пръски.


 




Тази година реших да използвам за оцветяване боичките, които ползвам и за десертите - гел боите на Wilton. Получиха се много хубави цветове, най-вече на белите яйца, разбира се.

С по-голяма четка, потопена в черна боя направих и пръските по яйцата и се получиха много хубави, поне според мен!



Тази година реших да се развихря с още един елемент - въртящите се очички :) Паснаха идеално за направата на сладурските minions от "Аз, проклетникът": 


Те дадоха тон за "песен" и сътворих още няколко любими героя:


Майк Уазовски от "Таласъми ООД" ,  един Ктхулу (специално за Митко, който е "луда фенка" на H. P. Lovecraft)  и един-два-три великденски символа - пиле, овца и заек!

И защото с Митко не пропускаме възможност да се заловим за смешното, спретнахме и три яйца със супер известните meme faces!


Ето и още няколко идеи за украса на яйца:


Всичките яйца са рисувани с обикновени четки, потопени в ядливите боички на Wilton.



Разгледайте пълната галерия от снимки на яйцата по-надолу:






















6 коментара:

  1. Люси, прекрасни са! Ако можех, бих си поискала овчицата, нали сме си "роднини" с нея. ;)
    Светъл Великден ти желая и нека здраве и обич изпълват дома ти!
    Хубав ден утре, Люси! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, с удоволствие бих ти я изпратила, тя теб си те чака :) Иначе, благодаря ти още веднъж за милите пожелания и аз ти пожелавам много щастие и радост в теб и около теб!

      Изтриване
  2. Люси, Христос Воскресе! Много сладурски яйчица, много ми харесаха. Прекрасна ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Люси, печените яйца като варените ли са, в смисъл могат да се ядат?Очичките с какво ги залепваш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, ядат се като варените, има съвсем малка разлика във вкуса соред мен. Очичките съм лепила с различни видове по-силно лепило до сега ( не за хартия такова, че даже и лак за нокти :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...