петък, 28 март 2014 г.

Диетично и невероятно вкусно заешко в мляко / Delicious Rabbit with milk Recipe Great for Diet!


Изключително съм доволна от резултата, който се получи при тази моя рецепта - експеримент. Не го очаквах и дори не смятах да публикувам рецепта в блога, но като стана толкова вкусно, си казах - защо не! Още от сега казвам, че тази рецепта е идеална за приготвяне със заешко или пилешко месо, но аз разбира се се спрях на по-хубавото месо, а именно заешкото. Още повече, че е домашен заек и съм сигурна в добрите му вкусови качества. Заедно с това, че съм на диета от известно време, а рибата и морските дарове взеха съвсем да ми втръсват, тази моя измислица за диетичен вариант на иначе едно от най-диетичните и полезни меса ме озари съвсем навреме.
Продуктите са примерни и не мога да кажа точни грамажи, но в случая не е и необходимо. Ето ги и тях:
Необходими продукти:
един заек на порции
брашно
овесени трици
червен и черен пипер
подправка за скара
чесън на прах
сол
прясно мляко
малко зехтин

В чиния смесих брашно с овесени трици, изброените подправки (вие можете да сложите други по желание) и разбърках. Хубаво овалях парчетата месо в панировката и оставих настрана. През това време загрявам грил тигана с много малко зехтин. Слагам парчетата да се запържат до златисто и от двете страни.

 

В тигана, в който съм пържила, добавям около 1,5 ч.ч. мляко (може и повече или по-малко в зависимост от големината на съда ви за печене) и малко сол. Изсипвам соса при месото в тавичката, като при мен течността достигаше едва на половина на месото. Завих хубаво с фолио и пъхнах във фурната. Първоначално пекох на максимум, докато млякото заври, а след това намалих на 170 градуса.

 


Накрая се получи едно невероятно крехко месо, с повече от изумителна коричка.




Ако все още не сте се убедили в невероятните качества на заешкото месо, отново ще ви посъветвам да го имате впредвид като алтернатива на пилешкото месо, което все по-често става тема за обсъждане в негативен аспект.

6 коментара:

  1. Люси, представям си удоволствието да похапнеш
    това крехко месо!
    Поздравления за идеята!
    Хубав петък от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани! Рецептата наистина е много добра, защото почти няма мазнини, но същевременно е много вкусно и сочно! Слънчеви и усмихнати почивни дни!

      Изтриване
  2. Аз също го правя така но преди да сложа млякото запържвам в същото масло нарязани на дребно лук морков и целина и след това добавям млякото.После вътре слагам месото заешко или пилешко и така го доварявам без фурна.Става много хубав ароматен сос.Не е лошо и във фурната ще пробвам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че споделихте и вашия вариант! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Изглежда невероятно апетитно! Интересно предложение и както обичам заешко месо, обезателно ще пробвам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...