сряда, 11 декември 2013 г.

Солени хапки "Коледен венец" / Christmas Wreath Appetizer Recipe




Коледната трапеза трябва да изобилства от храна, приготвена с любов и разбира се, всеки път поднесена по нов и интересен начин. Точно такава идея ви показвам и аз днес, с тези вкусни домашни хапки от франзела, с топено сирене и украсени със свежа салата по избор.
Реших да направя тази рецепта, когато нямах много налични продукти, но пък хубавото е, че можете да  я направите много по-богата и чаровна от моя първи опит.

Необходимите продукти са;
1 бр. франзела
100 гр крема сирене (с подправки по желание)
1/2 бр. свежа маруля
1 домат или няколко чери доматчета
1 морков
1 голяма червена чушка
Други продукти по желание:
зрънца нар
кашкавал
и др.

Нарежете франзелата на равни по дебелина филийки. Подредете и премерете колко голям искате да бъде венеца.


След това намажете хлебчетата с крема сирене. Аз използвам натурално, но вие можете да го овкусите с подправки по желание. Върху топеното сирене ще е по-лесно да залепват парченцата от марулята, като аз ви препоръчвам да използвате предимно къдравите краища на листата.




Украсете венеца с малки кубченца нарязан домат, или още по-добре половинки чери доматчета, които ще стоят като малки коледни украшения. Украсете с парченца морков или кашкавал, за жълт-оранжев цвят в композицията. Много красиво ще стоят и зрънца от нар, които реших да не използвам, тъй като вече ги включих в следващата супер-коледна салата, която ще ви представя.



От голяма месеста червена чушка изрежете елементите за панделката.

Използвайте въображението си и създайте свой уникален коледен венец...за изяждане : ) Прекрасно предястие за Коледната трапеза, което ще зарадва семейството и гостите ви!

Весели Празници!

16 коментара:

  1. Не мога да не кажа веднага, че това е невероятно идейна рецепта и много красиво представена! Веднага ми влиза в топ 10 на най-интересните предложения за тази година :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ВИ за идеята за поднасяне на иначе обикновенните сандвичи , по този прекрасен начин!

    ОтговорИзтриване
  3. Абсолютно се съгласявам с Габи! Страхотно! С толкова малко продукти да се направи нещо толкова ефектно - направо супер! Браво :)

    ОтговорИзтриване
  4. Люси, красота, стил и оригиналност. Страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно, Люси! Прекрасна идея!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз да кажа браво! Страхтна идея, Люси, непременно ще се изпробва тази красота! :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Люси, вълшебница си! Да създаваш красота от обикновените неща си е дарба!

    ОтговорИзтриване
  8. Красиво и ... вкусно разбира се:)
    Аплодисменти за идеята Люси!

    ОтговорИзтриване
  9. Габи
    Vera,
    Алекс,
    Таня,
    Vaklina,
    Гери,
    Наталия,
    gogolina,
    благодаря на всички за милите коментари! Радвам се, че тази идея се радва на такъв интерес и одобрение :) Сърдечни поздрави и много усмивки за всички :)

    ОтговорИзтриване
  10. Много вкусно и с оглед часа на виждане на това кулинарно изкушение вече сме гладни, но и критични към това, което ще ни поднесат, а нашето желание е единствено този вкусен венец и НИЩО ДРУГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Поздравления за красивата специалистка в кулинарните магии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи! Успешна и усмихната седмица!

      Изтриване
  11. Не повярвах на очите си като видях от какво е сътворена тази красота. Това ще бъде венеца за изяждане и УКРАСА на нашата празнична трапеза, но ще има и от оная невероятна разядка с царевичка, все елементарни но уникални нещица. Радвам се, че ви открих.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Галя, благодаря много за сърдечни коментар! Това е моят подарък за Коледа - положителна оценка за нещата , които сътворявам от моите гладни интеренет приятели" :) Радвам се, че мога да ви заредя с празнично настроение!

      Изтриване
  12. Не дочакахме рождество за да си направим венец, дори моето дете се вдъхнови и тя го направи ако искате може да го видите тук: https://www.facebook.com/KrasotiiVCinii/photos_albums#!/photo.php?fbid=266679163479628&set=a.113644428783103.21645.113640772116802&type=1&theater . Нашият не стана толкова красив като вашия, но пък ни беше вкусен. (А за качеството на снимката просто думи нямам.) Обаче другият ни венец ще бъде по-хубав надявам се :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Галя, чудесен е! Поздравявам и двете ви и се радвам, че ви е харесал! Пожелавам ви весели и щастливи празнични дни!

      Изтриване
  13. Прекрасно предястие за тазгодишното Коледно меню - лесно, готино и много ефектно! Обичам такива рецепти :) Благодаря за идеята, Люси! Весели празници!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...