четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Моите рисувани торти / My Hand painted Cakes


В тази публикация искам да споделя с вас две торти, но не толкова заради рецептите, колкото за техния външен вид. Това са първите ми ръчно рисувани торти! Първата направих по случай рождения си ден! Реших, че мога да си подаря идеалната за мен торта, такава, каквато едва ли биха ми направили някъде другаде. На тортата съм изрисувала лицето на вокалиста на любимата си група Type O Negative - Peter Steele. 



Характерен за тях е зеленият цвят, който съм се постарала да присъства обилно :) Няма да се спирам на това защо и какво е любимото ми в тази група. Всеки има нещо, което го вдъхновява или е оставило отпечатък в него по начин, по който не може да опише на другите.


Вкусът на тортата също се отличава от стандартните, но по уникален и ужасно вкусен начин :)
Леки блатове, шоколадов мус, бонбони "After Eight" и пухкав ванилов крем.




                                   Вкусът на тортата идеално се комбинира с чаша мента!



Другата торта направих също за рожден ден, но този път рожденикът бе голям фен на Джими Хендрикс и ...зелените смокини. Затова и тортата е от леки бели блатове със сметана, сладко от зелени смокини и настърган млечен шоколад.



17 коментара:

  1. а дали може малко обяснение как се рисува тортата за лаиците

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Няма философия за рисуваните торти - взимате четки и ядливи боички и се развихряте. Ако се затруднявате можете да ползвате шаблони, които сте си направили предварително. Аз рисувам директно върху тортата, но това вече е въпрос на собствени възможности!

    ОтговорИзтриване
  3. Моля Люси , обяснете на невежите като мен как мога да направя този зелен цвят / или розов , примерно / върху торта ? Предварително благодаря и поздравления за блога - страхотни рецепти !!!! :)

    ОтговорИзтриване
  4. А за другите невежи като мен може ли да бъде обяснено как да направим определен цвят ?
    Благодаря предварително и поздравления за блога - страхотни рецепти !!! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ginny :) Можеш да направиш този зелен цвят като смесваш жълто и синьо от хранителните бои. Смесвайки синьо и червено можеш да направиш още лилаво, а червено и жълто - оранжево. Други цветове като истиснко розово, кафяво и други можеш да купиш направо от магазини, предлагащи сладкарски консумативи. Има голям избор - нежни, перлени или електрикови :)
      Друг въпрос е какво количество ще сложиш от определана боя за да получиш желания цвят.
      Надявам се да съм ти помогнала с отговора си и ти благодаря за милите думи.
      Най-добри пожелания :)

      Изтриване
  5. Изкувство! Искам да попитам как става номера с шаблоните? Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, имате много варианти за ползване на шаблони. Можете да наложите картинка върху фондана и с молив да натискате линиите, които по-късното , като премахнете картинката, да оставят релеф по фондата, по който да рисувате. Можете да си купите или изрежете сами шаблони, които сте изпринтили сами. Поздрави!

      Изтриване
  6. Може ли да ми дадете марка на боичките, които сте използвали и има ли някаква специална техника за работа с тях?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ася, използвах боички на Wilton и на Ameri Colour. Използвах ги като водните боички, леко ги размивах с вода за по-леките нюанси :) Поздрави

      Изтриване
  7. Много благодаря за бързия отговор! Тортата вече е направена. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте Луси, пиша Ви от Германия с въпрос- тук в Кауфланд се продават сухи бои оцветители, на прах са.Те разредени в малко вода, дали биха ми свършили работа да нарисувам в/у фондан Мики Маус? Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анонимен! Да, няма проблем, разтворете ги добре в течност и ще може да рисувате с тях :) Поздрави!

      Изтриване
  9. Благодаря Ви Люси! Поздрави и от мен с пожелание за весело посрещане на празниците- Динева

    ОтговорИзтриване
  10. Върху шоколадова глазура дали ще се получи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) Не разбирам как точно си представяш украста? Много е относителен въпроса :) ако може повече подробности :)

      Изтриване
    2. Мислех си за рисуване с бои върху бял шоколад например. Има ли такова нещо? Миналата година за рождения ден на дъщеря ми направих твоята торта с троен шоколад и отгоре нарисувах със сладко какао Мики Маус :). Тази година си мислех да избера друг пълнеж и да нарисувам някой любим нейн герой с хранителни бои, затова се чудех дали ще стане върху шоколад или само с фодан е възможно...

      Изтриване
    3. Привет, Ева! Да, ако направиш твърда заливка от шоколад (ганаш), ще може да рисуваш върху него директно, стига да умееш да го направиш достатъчно равен и светъл за да стане добре картинката. Поздрави и усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...